Stuttgart’ta binler ‘Serî hilde’ sloganı ile yürüyor

Kürt gençlerinin Stuttgart’ta “Serî hilde” sloganı ile düzenlediği Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü başladı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad öncülüğünde düzenlenen “Serî hilde” yürüyüşü Belçika, İsviçre, Hollanda, Fransa ve Almanya’dan binlerce kişinin katılımı ile başladı.

Saat 12:00’da Stuttgart HBF önünden başlayan yürüyüşe NAV-DEM, KCDK-E ve Alman Sol Partisi Die Linke’nin de destek veriyor. Yürüyüş soğuk hava koşullarına rağmen büyük bir coşkuyla sürüyor.

“Ji bo azadiya Serkotî serî hilde”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a özgürlük”, “Kinê em? Apocî ne em”, “Şehîd namirin” sloganları atan kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan bayraklarını taşıyor. Bayraklarının yanı sıra “Alman devleti PKK yasağını kaldır”, “PKK halktır halk burada”, “İntikam ve devrim için başkaldır” pankartları açıldı.

Rotebühlplatz’da kısa bir miting arası verilen eylemde Die Linke’den Rudorlf Brugel kısa bir açıklama yaptı.

PKK yasağının kalkması gerektiğini söyleyen Brugel, Erdoğan ve hükümetinin DAİŞ çetelerine destek verdiğini hatırlattı.

Bu destekten kaynaklı Merkel hükümetinin YPG/YPJ bayraklarını yasaklayacağına dikkat çeken Brugel, “Erdoğan’a ekonomik ambargo uygulanmalı, Erdoğan hükümetine silah satışı durdurulmalı.

Erdoğan, kendi diktatoryasının devamı için çözüm masasını devirdi” dedi.

Öcalan’ın Kürt ve Türk halkının birlikte, eşitçe yaşaması için çok çaba harcadığını da kaydeden Brugel, şöyle devam etti: “Barış ve demokrasi için bu kadar çalışma yürüten bir lider olarak sayın Öcalan Özgür olmalıdır.”

Konuşmadan sonra kitle, sloganlar eşliğinde yürüyüşe devam etti.

Yürüyüşte Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile Öcalan’ın Kürdistan ve Ortadoğu’daki rolüne ilişkin hazırlanan bildiriler de dağıtıldı.