Stuttgart'ta binler 'Önder Apo’ya Özgürlük’ diye haykırdı

Stuttgart'ta binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için buluştu.

Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad’ın organizesiyle "Önder Apo'ya özgürlük“ yürüyüşü bu sene Almanya’nın Stuttgart kentinde, 'Serî Hilde' şiarıyla gerçekleşti.

Stuttgart’ın merkez istasyonunda başlayan yürüyüşe, soğuk hava koşullarına rağmen binlerce kişi katıldı.

“Ji bo azadiya Serkotî serî hilde”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a özgürlük”, “Kinê em? Apocî ne em”, “Şehîd namirin” sloganları atan kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan bayraklarını taşıdı. Bayraklarının yanı sıra “Alman devleti PKK yasağını kaldır”, “PKK halktır halk burada”, “İntikam ve devrim için başkaldır” pankartları da açıldı.

Yürüyüşün ardından Stuttgart’ın Mariaplazt Meydanı'nda miting düzenlendi.  

Miting alanında sık sık Almanca, Kürtçe sloganları atıldı, Öcalan'ın özgürlüğü haykırıldı. 

HEZER: DİRENİRSEK, İNANIRSAK BAŞARIRIZ

Mitingde konuşan HDP Milletvekili Tuba Hezer, şunları dile getirdi: "Sadece kendisini düşünen, bütün varını yoğunu savaşa, hırsızlığa ve yolsuzluğa ortaya koyan bir anlayış var. Tek korkuları, sarayları ve iktidarını korumaktır. Bu iktidara ve sömürgeciliğe karşı savaşan sadece Kürt halkıdır. Kürt halkı her yerde hep aynı şeyleri dile getirdikleri barışı, özgürlüğü ve demokrasiyi savundu. Barışa, demokrasiye bu kadar kararlılıkla ve bedel ödeyerek yaklaşan bir halk varken, bütün halklar ortak bir yaşamı savunurken, bunu bertaraf eden Erdoğan faşizmini desteklemelerini kabul etmiyoruz. Biz dirensek başarırız, biz inansak kazanırız. İnandıklarımız haklı olandır, hakikat olandır.“ 

HEZER: ÖNÜMÜZDE ÖZGÜRLÜK VAR

Konuşmasını devamında Öcalan üzerinde yürütülen tecridi kınayan Hezer, "Gençler öncülüğünde, kadınlar öncülüğünde başaracağız. Önümüze özgürlüğü, onurlu bir yaşamı koyduk. Bize onursuzluğu dayatıyorlar fakat buna karşı ne olursa olsun başaracağız" dedi.

KOÇ: ÖNDER APO ÖZGÜRLEŞENE KADAR...

Hezer’in ardınan KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç söz alarak eylemi selamladı. Kürt halkının direnişine dikkat çeken Koç, "Biz sadece tek bir şey diyoruz, o da; Bijî Serok Apo, Bijî Serok Apo’dur! Dost da düşman da bunu iyi bilmeli. Sadece Kürt halkının önderi değil, tüm Ortadoğu önderidir. Demokratik ulus önderidir. Gençlik eylemleri şunu bir kez daha kanıtladı ki, Önder Apo özgürleşene kadar her yer bizim için eylem alanıdır."

ALMAN HÜKÛMETİNE TEPKİ

Merkel-Erdoğan iş birliğinin de altını çizen Koç, "Merkel hükûmeti şunu iyi bilsin ki, yasaklarla, baskılarla Özgürlük Hareketini ve mücadelesini yıldıramaz, bitiremez. DAİŞ’i bitiren YPG ve YPJ’dir. Önder Apo’nun paradigması ve felsefesidir. Alman devleti de ikiyüzlülüğünü ortaya koyarak bayraklarımızı, kimliğimizi yasaklıyor, yasaklamaya çalışıyor. Fakat Kürt halkının iradesi buna izin vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Ciwanên Azad ve Jinên Ciwan ên Azad’ın öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş ve miting, Seyda Perinçek’in şarkıları ve gençlerin halaylarıyla sona erdi.