Stuttgart'ta açlık grevi direnişi büyüyor

Öcalan üzerindeki tecridi protesto için Stuttgart'ta başlatılan açlık grevi devam ederken, düzenlenen yürüyüş ve mitingde açlık grevi direnişi selamlandı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde Maraş Girişimi ile KCDK-E tarafından "Tecridi Kıralım, Faşizmi Yenelim, Önderliği Özgürleştirelim" ve "Maraş'tan 19 Aralık'a, 19 Aralık'tan Roboski'ye Katliamlar ve Direnenler"  sloganlarıyla ortak yürüyüş ve miting düzenlendi.

Rotebühlplatz'da düzenlenen mitinge AABF, ADHK, ATİK, 1938 Dersim Soykırım Karşıtı Derneği, AGİF, Alınteri, NAV-DEM, HDK-A, SYKP, FEDA ve binlerce kişi de katıldı.

Maraş Girişimi adına konuşan Safiye İşcen, Maraş Katliamı sürecine dikkat çekti ve aynı devlet zihniyetinin Roboski'de de katliama devam ettiğini söyledi. 

AÇLIK GREVİ ÇADIRINDA KARŞILANDILAR

Sürgündeki gazetecilerin de katıldığı yürüyüşte, açlık grevcileri selamlandı. 

Stuttgart bölgesinde 10 gündür İmralı tecridine karşı açlık grevinde olanların da selamlandığı yürüyüşte, “Bîjî Serok Apo", "Bîjî PKK", "PKK hakltır, halk burada", İmralı tecridi kırılsın", "Öcalan'a özgürlük” sloganları atıldı. 

Yürüyüşçüler, Stuttgart Marstallstraße’de açlık grevi çadırında alkışlar ve zılgıtlar ile karşılandı. Burada Die Linke (Sol Parti) Milletvekili Gökay Akbulut bir konuşma yaptı. Akbulut, Öcalan'a yönelik tecridi kınayarak, Leyla Güven'in eylemine sahip çıkma çağrısında bulundu.

DİRENİŞ GECE GÜNDÜZ SÜRÜYOR

Stuttgart Marstallstraße’de devam eden açlık grevi bugün 10. gününü geride bıraktı. Yaklaşık bin kişiye ev sahipliği yapan açlık grevi eylemcileri, gelen kitle ile beraber halaya geçerek sık sık sloganlar attı. Cuma günü Karlsruhe, Bondensse, Reutlingen meclisleri ve Baden Würtemberg eyaletinden gelen PYD meclisinin de dahil olduğu 20 kişilik grup, açlık grevi eylemini sürdürüyor. Açlık grevinin ilk gruplarında yer alan Gıyasettin Yalçın, tekrardan açlık grevi eyleminde yer aldı. 

Kürdistan’da açlık grevlerine girenlerin polis baskısıyla gözaltına alınmaları da protesto edildi.

Eylem gündüzleri Stuttgart Marstallstraße’de çadırda, geceleri ise Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezinde devam edecek.

Açlık grevi yaklaşık olarak 21 Aralık'a kadar bu program çerçevesinde sürecek.