Strasbourg'daki eylem panellerle sürüyor

Fransa’nın Strasbourg kentinde gençlerin devralarak sürdürdüğü oturma eyleminde “Be Hev Ra Serhıldan” hamlesi ile ilgili panel düzenlendi.

TJK-E ve KCDK-E’nin 12 Ekim'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı oturma eylemi son haftasına girdi. Son haftasında Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCŞ) ve TEKO-JIN aktivisti gençlerin devraldığı eylemde birçok etkinlik düzenleniyor.

'ÖCALAN ALTERNATİF YAŞAMI ORTAYA KOYDU'

Etkinlikler kapsamında gün içerisinde gençlerin başlattığı “İşgale, tecride, faşizme son; Be Hevra Serhildan” hamlesi ile ilgili bir panel düzenlendi. Eylem alanında düzenlenen panelde söz alan Fırat Dilsoz, başlattıkları hamlenin kapitalist moderniteye karşı demokratik moderniteyi inşa etme kapsamında olduğunu ifade etti.

Dilsoz, kapitalizmin giderek dünyayı yaşanmaz hale getirdiğine dikkat çekerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu felsefe ve ideolojinin alternatif bir yaşamı ortaya koyduğunun altını çizdi.

Dilsoz, Uluslararası Komplo'dan beri Kürt Halk Önderi üzerinde mutlaklaşan tecridin, demokratik modernite ve demokratik konfederalizme saldırı olduğunu dile getirdi.

Bu saldırıların ve tecridin kapitalizme karşı ortaya konulan tarihi Kürt Özgürlük Hareketi direnişini ortadan kaldırmayı amaçladığını sözlerine ekleyen Dilsoz, saldırıların ancak örgütlü bir şekilde boşa çıkarılabileceğini belirtti.

Dilsoz, Türk devletinin Kürt sorununu Kürtleri ortadan kaldırarak çözmeye çalıştığını ve savaş politikasında ısrarcı olduğunu ifade etti. Dilsoz, Güney Kürdistan’da KDP’nin ihaneti ile gerçekleşen saldırıların gerilla direnişi ile engellendiğini belirterek, başta Kürt halkı olmak üzere herkese bu işgale ve kıyıma karşı direnişe geçme çağrısında bulundu.

28 EKİM'DE KİTLESEL KATILIM

Gençlerin coşku ile sürdürdüğü eylemin ikinci gününde çeşitli oyunlar da oynandı, bilgi yarışmaları da düzenlendi. İspanya, İsviçre, Almanya ve Fransa’dan Çarşamba gününe kadar eyleme katılacak enternasyonalist gruplar da eylemdeki yerlerini almaya başladı.

Bir hafta sürecek eyleme ise 28 Ekim’de kitlesel bir katılım bekleniyor. Cuma günü ise saat 13.00’da Kleber Meydanı’nda başlayıp AK önünde sona erecek kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek. Gençler, Kürt halkı ve dostlarına seslenerek, eyleme katılım çağrısında bulundu.

Ayrıca “Zamanı Geldi-Öcalan’a Özgürlük” Küresel İnisiyatif aktivistleri de Çarşamba ve Cuma günü Skype ile eylem alanına bağlanarak Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünün neden önemli olduğunu, bununla ilgili çalışmalarını anlatacak.

Eylemler kapsamında Çarşamba günü konuşma yapacak isimler de şunlar:

"Ögmundur Jónasson - İzlanda

Sosyal ve Sağlık Bakanı. 2010 Adalet; İnsan Hakları, Trafik, İletişim Bakanı. 2011-2013 İçişleri Bakanı, Yeşil Sol Partisi milletvekilliğini uzun bir dönem yaptı.

Ela Gandhi - Hindistan: Güney Afrika’daki Gandhi Vakfı Başkanı. Her türlü şiddete karşı mücadele verdi. 1994-2004 tarihlerinde ANC’den milletvekili seçildi. Dedesi Mahatma Gandhi tarafından kurulan Güney Afrika Hindistanlılar kongresinde aktif çalıştığı için Apartheid rejimi tarafından 8,5 yıl ev hapsine maruz bırakıldı.

Simon Dubbins: İngiliz Sendikası UNİTE’ın uluslararası ilişkileri direktörü ve Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası'nın yürütücüsü."