Strasbourg’daki eylem 30 günü geride bıraktı

Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliği için Strasbourg’da başlatılan oturma eylemi bir ayı geri de bıraktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliği için Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) önünde 23 Ekim'de 63 kurumun basın açıklamasıyla başlayan oturma eylemi, bir ayını geride bıraktı. Kış koşullarına rağmen eylemlerini sürdüren Kürtler, bugün CPT’nin önünde kitlesel bir bir miting yaparak, oturma eylemi düzenledi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları atılarak, Avrupa kurumlarına sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Eyleme, Asuri-Süryani Özgürlük Partisi, DİDF, ADKH, KOMAW, FEDA olmak üzere çok sayıda şahsiyet ve siyasetçi katıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda, Öcalan’dan haber alınana kadar eylemlerin süreceği belirtildi.

‘BİR HEYET İMRALI’YA GİTSİN’

Burada, Asuri-Süryani Özgürlük Partisi adına Sabri Barslibo, Ortadoğu’ya Öcalan’ın fikirleriyle barışın geleceğini söyleyerek, "Bugün Başkan Öcalan’ın fikirleriyle Ortadoğu halkları özgürleşiyor. Başkan Öcalan sadece Kürtlerin değil, bütün halkların önderidir. Onun özgürlüğü için hepimizin çalışması gerekiyor. Çünkü Apo’nun özgürlüğü Asuri-Süryani ve Ortadoğu halklarının özgürlüğüdür” dedi. Barslibo, konuşmasında, Avrupa devletlerinin sessizliğini de eleştirdi.

‘CPT 3 MAYMUNU OYNAMAKTAN VAZGEÇMELİ’

Avrupa Demokratik Halklar Federasyonu (ADKH) Avrupa Temsilcisi Murat Sezgin de, AKP’nin temsil ettiği devletin tarih boyunca halklara karşı katliam içerisinde olduğunu kaydetti. Sezgin, şunları dile getirdi:

"Faşist Türk devleti ve Erdoğan, Ağrı, Zilan, Dersim, Nusaybin, Sur’da halkımızın üzerinde bombalar yağdırdı, insanlarımızı kimyasal silahlarla katletti. Avrupa devletleri de faşist Türk devletlerinin yanında saf tuttular. Bugün 18 yıldır Sayın Öcalan’a karşı bir tecrit uygulanmakta. Bu tecridin adı faşizmdir.

ADKH olarak sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyoruz. CPT üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir. Avrupa devletleri 40 milyon Kürt halkına yapılanlara karşı sessiz kalmamalıdır.”