Strasbourg’da tecrite karşı yürüyüş ve miting

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağır tecrit ve Avrupalı kurumların sessizliğini protesto için Strasbourg’da bir yürüyüş ve miting düzenlendi.

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) çağrısıyla Fransa’nın Alsace ve Lorraine bölgelerinden gelen yüzlerce kişi, Strasbourg Merkez Garı’nda toplandı. Türkiyeli kesimlerin de katıldığı eylemde, tren garından Place Kléber meydana kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Fransızca ve Kürtçe “9 Ekim Uluslararası Komplosunu kınıyoruz” yazılı pankartın taşındığı eylemde Öcalan’ın posterleri de ellerde taşındı.

Sık sık Öcalan’a yönelik komployu lanetleyen sloganların atıldığı yürüyüşten sonra Place Kléber’de bir miting düzenlendi. Mitingde yapılan konuşmalarda, Öcalan’dan son 2 yılı aşkın bir süredir haber alınamadığı ve bu durumun Kürt halkında ciddi endişelere yol açtığı vurgulandı.

Avrupa Konseyi (AK), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve diğer yetkili kurumların göreve çağrıldığı konuşmalarda, AKP faşizminin uygulamalarına sessiz kalınması sert sözlerle eleştirildi.