Strasbourg’da siyah çelenk ve kurdeleli protesto

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nu protesto etmek amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentindeki CPT önünde eylem düzenledi.

Kürtlerin 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nu protesto etmek için TJK-E’nin çağrısı ile Fransa, İsviçre ve Almanya’dan bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, saat 14.00’da Avrupa Konseyi önünde bir araya geldi. Oluşturulan insan zinciri ile CPT’ye yürüyüş düzenlendi. Kitle, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük”, “Kürdistan’a politik çözüm” sloganları eşliğinde yürüdü.

CPT önünde ise eylem konuşmalarla devam etti. TJK-E’den Delal Yaman yaptığı konuşmada, Türk devletinin rehine politikasını kınadıklarını söyledi. Yaman, “Sabrımız taşıyor, Önderliğimiz için her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

'CPT'NİN RAPORU SAHTE VE İKİ YÜZLÜ'

KCDK-E Eş Başkanı Fatoş Göksungur da şunları belirtti: “Uluslararası Komployu 20. yılında bir kez daha CPT önünde kınıyoruz. Sayın Abdullah Öcalan son üç yıldır ne ailesi ne de avukatları ile görüştürüldü. 7 yıldır avukat görüşmesi engelleniyor. Sağlığından ve yaşamından endişe duyuyoruz ve CPT hiçbir görevini yerine getirmedi. CPT’nin işkence yoktur raporu da sahte ve iki yüzlü bir tutumdur.”

'AVRUPA'NIN SESSİZLİĞİ KOMPLOYU KABULÜ ANLAMINA GELİYOR'

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise, komployu kınadı. “Artık biz uluslararası komployu kınamak için burada bulunmuyoruz, burada CPT’yi kınıyoruz” diyen Uca, CPT’nin gözü önünde, dünyanın gözü önünde büyük bir tecridin uygulandığını, Avrupa’nın sessizliğinin komplonun kabulü anlamına geldiğini vurguladı.

“Kürt sorununu çözmek istiyorsanız, İmralı’da çözmeniz gerekir” diye devam eden Uca, artık İmralı tecridini kırmayı değil, Öcalan’ın özgürlüğünü istediklerini dile getirdi. İmralı’da yaşananların ise CPT’nin kanunlarına göre, beyaz işkence anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra CPT önüne siyah bir çelenk bırakıldı. Halk, siyah çelenge siyah bir kurdele de bağladı.

Eylem 5 dakika boyunca yolun trafiğe kapatılması ardından sona erdi.

Bugün sabah saatlerinde ise Dilek Öcalan'ın da aralarında bulunduğu bir heyet CPT yetkilileri ile bir araya gelmişti.