Strasbourg’da eylem: Onurlu barışın yolu Öcalan’ın özgürlüğünden geçiyor

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük; Kürt Sorununa Çözüm Hamlesi” kapsamında Strasbourg’da düzenlenen eylemde “Onurlu barışın yolu Öcalan’ın özgürlüğünden geçer” mesajı öne çıktı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Zin Kadın İnisiyatifi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla Strasbourg Garı önünde bir araya gelen Kürtler bir eylem gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 10 Ekim 2023 tarihinde Kürt dostlarının öncülüğünde dünyanın bir çok yerinde başlayan “Öcalan’a Özgürlük; Kürt Sorununa Çözüm Hamlesi” kapsamında düzenlenen eylemde sık sık “Bijî Serok Apo” , “Be Serok Jîyan Na Be” sloganları atıldı.


Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nden Sarah Glynn söz aldı. Glynn, Kürdistan başta olmak üzere Ortadoğu ve Türkiye’deki savaşın çözümünün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanmasından geçtiğini belirtti.

Sarah Glynn 25 yıllık İmralı İşkence Sistemi’ne de değinerek, “Tecrit insanlık suçudur. Bir halkın önderinin ailesi, avukatları ile görüştürülmemesi; sistematik işkencedir” dedi. Avrupa kurumlarının görevlerini yerine getirmesi çağrısında da bulunan Sarah Glynn, Kürt halkı ve Öcalan’ın yoldaşları olarak tecrit kırılıncaya ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

“Onurlu barış için Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmalıdır” diyen Sarah Glynn, Kürt halkına dönük savaşın bitmesinin tek yolunun, Kürt halkının iradesinin özgürlüğünden geçtiğinin altını çizdi.