Strasbourg’da 51’inci gün: Halkın gündemi direniş

Öcalan'a tecride karşı Strasbourg’da devam eden açlık grevi eylemcilerini, Kürdistan ve Avustralya’dan gelerek ziyaret eden Kürdistanlılar, "Gündemimiz direniş" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi kırmak amacıyla Strasbourg’da 51’inci gününe giren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek için binlerce kilometre uzaklıktan gelenler de vardı. Cemil Gültekin adlı Kürt yurtseveri Avustralya’daki Kürtlerden destek mesajı getirirken, Almanya’nın Giessen şehrinden iş insanı İzzettin Yıldırım ise son günlere kadar bulunduğu Kürdistan’dan izlenimlerini paylaştı. 

'TÜRK DEVLETİNİN PLANLARI BOZULUYOR'

Gültekin, eylemin Avustralya’daki Kürdistanlılar arasında heyecan uyandırdığına dikkat çekti. Açlık grevlerinin 1982 zindan direnişlerinden bu yana Kürtlerde bir direniş kültürü haline geldiğini söyleyen Gültekin, o dönemde tutsakları esir almaya çalışan Türk devletinin planlarının açlık grevleri sayesinde bozulduğunu hatırlattı. 

'ÖNCÜ KÜRT KADINLARI...'

‘Direniş yaşamdır’ şiarına atıfta bulunan Gültekin, tecride karşı açlık grevlerine Leyla Güven şahsında Kürt kadınının öncülük ettiğini ve Kürt kadınının dünya kadınlarının yüzakı olduğunu söyledi. 2014 yılında KobanÊ Direnişi sırasında fedai eylemi gerçekleştiren Arin Mirxan’a atıfta bulunan Gültekin, “Bugün de bu eyleme öncülük eden Kürt kadınıdır” diye vurguladı. 

'AVUSTRALYA’DAKİ KÜRTLER EYLEMİ SAHİPLENİYOR'

Kürdistan, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine Avustralya’daki Kürtlerin de eylemleriyle destek olduğunu söyleyen Cemil Gültekin, diasporadaki Kürtlerin gönlünün açlık grevcileriyle olduğunu sözlerine ekledi. 

'ANAHTAR ÖCALAN'DA'

Kısa süre önce gittiği Kürdistan’dan halkın selamlarını getiren iş insanı İzzettin Yıldırım ise, açlık grevlerinin tüm dünyada demokratik bir eylem tarzı olduğunun altını çizdi. Ortadoğu’da var olan sorunların çözümünün anahtarının Öcalan’da olduğunun bilindiğini vurgulayan Yıldırım, bu anlamda tecride karşı açlık grevlerinin önemli olduğunu söyledi. 

İzzettin Yıldırım, açlık grevlerine katılan bireylerin canlarını ortaya koyduklarını ve bunun büyük bir kararlılığın ifadesi olduğunu söyledi. 

Yıldırım, yakın dönemde bulunduğu Kürdistan’da halkın gündeminin yerel seçimlerden çok tecride karşı açlık grevleri olduğunu dile getirdi. “Vicdan sahibi birçok insan televizyonda izlediklerinde kendileri yemek yemek istemiyordu” diyen Yıldırım, bu anlamıyla halkın direnişe duyduğu saygıyı ifade etti. 

Yıldırım, tecridin derhal kaldırılması ve Avrupa ülkelerinin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.