Strasbourg’da 3 farklı direniş eylemi de kararlılıkla sürüyor

Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı Strasbourg’da başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 94’üncü gününe girerken, kentte hem Özgürlük Nöbeti hem de dönüşümlü açlık grevi eylemi de devam ediyor.

AKP-MHP faşizminin tüm halklara yönelik baskı ve katliam politikalarıyla aynı anda ağırlaştırdığı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride Strasbourg’daki direniş 94’üncü gününde.

KÜRT BASIN ÇALIŞANLARI EYLEMCİLERLE

Tecride karşı direnişte kararlılık mesajı veren 14 eylemci, Avrupa’nın dört bir yanından gelen Kürdistanlıların yanı sıra kurum temsilcilerince ziyaret ediliyor. Bugün ise Avrupa’da yaşayan bir grup Kürt basın çalışanı, Strasbourg’a gelerek direnişçilerle görüştü.

Eylemcilerin yaşam alanlarında kısa bir ziyaret gerçekleştiren basın çalışanları, ayrıca eylemcileri ziyaret eden halkın görüşlerini aldılar.

DÖNÜŞÜMLÜ AÇLIK GREVİ VE NÖBET EYLEMİ DE SÜRÜYOR

Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, kentteki tek eylem de değil. 25 Haziran 2012’den bu yana Avrupa Konseyi (AK) ile İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT)’nin olduğu alanda süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 352’inci haftasında. Eylemin tertip komitesinden Zülfü Bingöl’ün verdiği bilgiye göre, bu haftaki nöbeti Strasbourg çevresinden gelen Kürt yurtseverleri sürdürüyor.

Öte yandan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine destek amacıyla düzenlenen dönüşümlü açlık grevi eylemi de 4’üncü haftasında. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi 9 kadından oluşan yeni grup, Pazartesi gününden bu yana Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin olduğu alanda açlık grevini sürdürüyor.