Strasbourg’da 25’inci gün: Tecridi kesinlikle kıracağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle sürdürülen açlık grevi 25. gününde de ziyaretçi akınına uğradı. KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, ortak amacının Öcalan’a yönelik tecridi kırmak olduğunu söyledi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 25’inci gününe giren açlık grevi eylemi, Fransa ve Almanya’dan gelen Kürdistanlılar tarafından yoğun bir biçimde destekleniyor.

Aralarında HDP eski milletvekillerinden Dilek Öcalan, Kürt siyasetçiler Mustafa Sarıkaya ve Yüksel Koç’un da bulunduğu 14 eylemcinin süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 25’inci gününde sürüyor. Sağlık durumlarının her geçen gün daha da hassaslaştığı bilinen açlık grevi eylemcileri, günlük olarak rutin doktor kontrolünden geçiyor.

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Dr. Fahrettin Gülşen, bazı eylemcilerde 9 kiloya kadar varan kilo kaybının alışılmadık olduğuna dikkat çekmişti.

ALMANYA VE FRANSA’DAN ZİYARETLER

Eylemin düzenlendiği Strasbourg ve çevresindeki yerleşimlerin yanı sıra Almanya’nın güneybatısındaki Freiburg, Stuttgart, Offenburg gibi şehirlerden halk meclisleri üyeleri ile yurtseverler de gruplar halinde açlık grevine destek ziyaretlerinde bulundu.

Açlık grevi eylemcileri, hassaslaşan sağlık durumlarına rağmen ziyaretçileri bizzat karşılayarak kendileriyle ilgilenmeye de çalışıyor.

‘BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ’

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde süren açlık grevini ziyaret eden Stuttgart kentinden Mehmet Sadık, 64’üncü gününde açlık grevini sürdüren HDP Milletvekili Leyla Güven’in Önderi Öcalan esaret altında olan Kürt halkına ‘yol gösterdiğini’ söyledi. Bu eyleme karşılık vermekte geç kalındığını belirten Mehmet Sadık, uzun süredir Öcalan’dan haber alınamadığına dikkat çekti.

Strasbourg’daki açlık grevinin kendilerinin de yolu olduğunu vurgulayan Mehmet Sadık, “İnanıyorum ki, biz başaracağız. Çünkü bizim davamız doğrudur. Bizler Önderimizin özgürlüğünü, halkımızın özgürlüğünü istiyoruz” diye konuştu. Mehmet Sadık, kendilerinin de bu eylemlere destek olacaklarını söylerken, açlık grevi eylemcilerinin taleplerine kısa sürede cevap verilmesini umduklarını sözlerine ekledi.

‘TÜM EYLEMLERİN ORTAK AMACI: TECRİDİ KIRMAK’

Ziyaretlerin kendilerine moral verdiğini söyleyen açlık grevi eylemcisi ve KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, kendilerinin 64’üncü gününde olan Leyla Güven’in eylemine karşılık 25’inci günündeki açlık greviyle cevap olmaya çalıştıklarını ifade etti. Kürtlerin artık 21’inci yüzyılda önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Koç, Özgürlük Hareketi’ne karşı barbarca saldırılara karşı ciddi bir direniş sergilendiğini dile getirdi.

Koç, Leyla Güven’in, kendilerinin ve yine Hewlêr ve Galler’deki açlık grevlerinin tümünün ortak amacının Öcalan’a yönelik tecridi kırmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Açlık grevi eylemine ziyaretler gün boyu devam edecek. Eylem, 7 Rue de la Broque 67000 Strasbourg adresindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde sürüyor.