Stockholm ve Toronto’da Şengal’e saldırı protesto edildi

Türk devletinin dün Şengal’de gerçekleştirdiği katliamlar İsveç’in başkenti Stockholm ve Kanada’nın Toronto kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

İsveç’in başkenti Stockholm’deki protesto saat 14.00’da il merkezindeki Sergel Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, ellerinde “Türk devleti ve uzantılarının Güney Kürdistan’ı işgal etmelerine izin vermeyeceğiz” yazılı pankartın yanı sıra PKK, KCK, PYD bayrakları ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fotoğrafları taşındı.

Gösteri çağrısını yapan Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Sara Kadın Birliği adına meydanda yapılan konuşmalarda Türk devletinin Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için Kürdistan’ın üç parçasında katliam ve bombaları artırdığına dikkat çekildi.

3 Ağustos 2014 günü DAİŞ çetelerinin başlattığı soykırım sonucu binlerce Êzidînin yaşamı yitirdiği, Êzidî kadınlarının köleleştirdiği ancak PKK ve YPG’nin Şengal’e giderek büyük bir soykırımın gerçekleşmesini engellediğine dikkat çekildi.

DAİŞ’in geçmişte Êzidîlere yönelik katliamların aynısının 2017 yılının başlarından beri Türk devleti tarafından gerçekleştirildiği, Türk uçaklarının bombalamaları sonucu yüzlerce Êzidînin katledildiği belirtildi.

Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarına derhal son vermesi istenen açıklamada İsveç hükümeti ve sivil toplum örgütlerine Türk devletinin katliamlarına karşı tutum almaları çağrısı yapıldı.

Zeki Şengali ve saldırıda yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra “Türk devleti Kürdistan’dan defol”, “Kanlı ellerinizi Şengal’den çekin”, “Şengal’le dayanışma” ve “Katil, faşist Erdoğan” gibi Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentinde de Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı protesto edildi. Kent merkezinde düzenlenen protesto eyleminde, “Türk devleti yeter, Kürtleri öldürme” yazılı pankart ile Şengal fermanına ilişkin dövizler taşındı.