Stockholm ve Brighton’da Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için eylem

İsveç’in başkenti Stockholm ile İngiltere’nin Brighton kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için eylemler düzenlendi.

STOCKHOLM

Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi sağılığı ve güvenliği hakkında inandırıcı ve kamuoyunu tatmin bir açıklama yapılması için İsveç’in başketi Stockholm’deki Türk Büyükelçiliği önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemde bir konuşma yapan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hamit Biten, Öcalan’ın 19 yıl ağır tecrit koşullarında hukuksuz bir biçimde tutulduğuna, son 2 yıldır avukatları dahil dış dünya ile ilişkisinin kesildiğine dikkat çekti. Biten İsveç hükümeti, Avrupa Birliği ve uluslararası topluma tecride karşı harekete geçmeleri çağrısı yaptı.

Kerkük’e yönelik saldırılara da dikkat çeken Biten, Kürdistanlıların Kerkük ve Güney Kürdistan’ı yalnız bırakmayacaklarına ve dayanışma içinde olacaklarına da vurguladı.

Öcalan’ın resimlerin olduğu flamalar ve PKK bayraklarının taşındığı eylemde, “Be Serok jiyan nabe”, “Biji Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük, Kürt halkına statü”, “Katil Erdoğan”, “Faşist Türkiye”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız”, “Öcalan’a uzanan elleri kıracağız”, “Kanlı ellerinizi Öcalan’dan çekin” gibi “Öcalan halktır, halk burada” ve “Vur gerilla vur, Kürdistan’ı kur” gibi sloganlar atıldı.

YARIN PARLAMENTO ÖNÜNDE EYLEM YAPILACAK

Eylemlerin devam edeceğini açıklayan İsveç NCDK ve Amara Kürt Kadın Meclisi, İsveç’te yaşayan tüm Kürdistanlılara yaşadıkları yerleşim biriminde Önderliğe sahip çıkmaları ve Türk devletini protesto için yarı (Salı günü) İsveç Parlamentosu binası önünde saat 16.00 gerçekleşecek gösteriye katılmaları çağrısı yaptı.

BRIGHTON

İngiltere’nin Sussex Bölgesinde yaşayan Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için eylemdeydi.

Sussex Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Brighton şehrinin en işlek yeri olan Churchill Square’da bir araya gelen Kürdistanlılar Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği için bir eylem düzenlediler. Eylemde dağıtılan bildirilerle Kürdistanlılar, Öcalan'ın durumundan endişe duyduklarını ve uluslararası kuruluşların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirttiler. Eylemlerin Öcalan’dan haber alıncaya kadar devam edeceği ifade edildi.