Stockholm, Saarbrücken ve Mannheim’de tecrit protestosu

Stockholm, Saarbrücken ve Mannheim’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebi ile eyleler düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için salı gününden beri çadır etkinliği gerçekleştiren Kürdistanlılar, düzenledikleri bir gösteriyle etkinlikleri sonlandırdı.

4 gün süren etkinlik sırasında İsveç kamuoyunu Öcalan'a yönelik tecrit ve AKP-MHP faşizmini teşhir etmek için binlerce bildiri dağıtıldı.

Kürdistanlılar ve siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri çadırı ziyaret ederek eylemcilere destek verdi.

Saat 18.00 sularında gerçekleşen gösteride çadır etkinliğini örgütleyen Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kürt Kadın Meclisi adına yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılması, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesinin sağlanması talep edildi.

CPT'nin 2 yıldan buyana Öcalan'ı ziyaret etmemesi eleştirildi. Avrupa Birliği ve İsveç hükümetine Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecritin kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrısı yapıldı.

Türk devletini kınayan ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden slogan atan eylemciler, Kürdistanlı sanatçıların söyledikleri  şarkı ve türküler eşliğinde halaya durdu. Kürt Halk Önderi Öcalan'ı selamlayan ve serbest bırakılmasını talep eden sloganlar attı.

Eyleme pankart açarak katılan Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad da yazılı bir açıklama yaparak İsveç'te yaşayan Kürt gençliğine Öcalan'ın özgürlüğü için verilen mücadeleyi yükseltmeleri ve meydanlara çıkmaları yapıldı.

Açıklamada, ”Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad olarak, tarihi rol ve misyonumuzun bilincinde olarak, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için Serî Hilde hamlesi çerçevesinde eylem halinde olacağız. Önderliğimizin üzerindeki tecrit kırılıncaya kadar ve Önderliğimiz fiziki anlamda özgürleşinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. ’Bi rihê 15ê tebaxê serî hilde, Rêbertî azad bike! û bij3i rihê 15ê tebaxê’ diyerek, bu çerçevede Önderliğimizin üzerindeki tecrit kırılıncaya kadar ve Önderliğimiz fiziki anlamda özgürleşinceye kadar alanlarda eylemsellikler içerisinde olacağımızı tekrar belirterek, İsveç'te yaşayan tüm Kürt gençliğini önümüzdeki süreç içerisinde gerçekleşecek olan bütün eylem ve etkinliklere katılmaya çağırıyoruz” denildi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit bir eylemle protesto edildi. Öcalan’ın özgürlüğünün de talep edildiği eylemde bildiriler dağıtıldı ve koundu.

Kürt Toplum Merkezi Mannheim’in organize ettiği eyleme katılan Kürdistanlılar basın aracılığı ile Türk hükümetine de çağrıda bulundu.

Eylem Öcalan ile ilgili seslendiriler şarkılar eşliğinde devam etti ve sloganlarla sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de çadır eylemi bugün de devam etti. Europa Galeri’nin önünde bir araya gelen Kürdistanlılar çadır eylemini sürdürdü. Bildirilerin dağıtıldığı eylemde tecride ilişkin bilgilendirme de yapıldı. DKTM Saarbrücken’in organize ettiği eylemde DKTM adına Dexil Ibrahim de bir konuşma yaptı. Öcalan’a uygulanan tecrit kırılıncaya kadar eylemlerinin süreceği mesajını verdi.