Stockholm'deki eylemcilerden tecride karşı mücadele çağrısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kırılması için Stockholm'de açlık grevini sürdüren 4. grup içinde yer alan eylemciler, vicdanı olan tüm insanlara tecride karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Malmö'den gelerek İsveç'in başkenti Stockholm'de açlık grevine katılan Rojavalı Çekîn Qamişlo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kırılmasının önemine değindikten sonra “Bundan dolayı bugün binlerce insan bedenini ölüme yatırdı. Tecride karşı çıkmak Önderliği tanımaktır. Önderliğin şahsında Kürt hareketini tanımaktır” dedi.

Qamişlo, kendini yurtsever olarak tanımlayan tüm Kürdistanlılara tecridin kırılması için ayağa kalkmaları çağrısı yaptı.

VİCDANI OLAN HERKES AÇLIK GREVCİLERİNE SAHİP ÇIKMALI

Göteborg'den gelerek açlık grevi yapan eylemcilerden Hıdır Rojhat, Öcalan'a karşı sorumluluklarını yerine getirmekte ve uygulanan tecridi kırmak için harekete geçmekte geç kaldıklarını söyledi.

Tecridin kırılmasının Türkler için de özgürlük alanı açacağını belirten Rojhat, “Bu tecrit kırılmadan Ortadoğu'ya ne bir barış gelir ne de Türkiye'ye huzur gelir” dedi.

7 bin civarında tutsağın açlık grevinde olduğunu hatırlatan Rojhat, vicdanı olan ve ben insanım diyen herkese açlık grevcilerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

ÖCALAN ÖZGÜRLEŞMEDEN DÜNYADA EŞİTLİK MÜMKÜN DEĞİL

Rojhilatlı Hana Jakili, 20 yıldan beri İmralı'da rehin tutulan Öcalan'a uygulanan tecride karşı dış dünyanın sessiz kalmasına sert eleştiriler yöneltti.

Jakili, tüm feminist, sosyalist ve azınlık halklara sessizliklerini bozmaları ve Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

Jakili, Leyla Güven'in karşı başlattığı ve kitleselleşen açlık grevlerinin amacının tecridin kaldırılması olduğuna vurgu yaptıktan sonra “Bugün burada Leyla Güven'i desteklemek ve birlikte Öcalan'a uygulanan tecridi kırmak için açlık grevi yapıyoruz. Öcalan sadece Kürtleri lideri değildir. Yaşamı boyunda özgürlük için mücadele eden bir sosyalisttir. O özgürlük, demokrasi ve eşitliğin sağlanması için mücadele eden enternasyonalist bir liderdir. Öcalan özgürleşmeden Ortadoğu ve dünyada eşitlik mümkün değildir” diye konuştu.

Gündüzleri Odenplan Meydanı'nda açtıkları çadırda açlık grevini sürdüren ve kamuoyunu bilgilendiren Kürdistanlılar ve dostları, akşam saatlerinde eylemlerine Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde devam ediyor.