Stockholm'deki açlık grevcileri: Mücadeleye devam

Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle pazartesi gününden beri İsveç'in başkenti Stockholm'de sürdürdükleri açlık grevlerini akşam saatlerinde sona erdirdi.

Tecritin kırılması için mücadelelerini Norveç ve Danimarka'da devam ettireceklerini mesajlarını verdi.

Paskalya tatilinin başlaması nedeniyle açlık grevcileri, Stockholm il merkezindeki Sant Clara Kilisesi'ne giden açlık grevcileri daha sonra düzenlenen Paskalya yürüyüşüne katıldı.

“Açlık grevleri ve dayanışma” yazılı t-shirtleriyle ellerinde Leyla Güven ve açlık grevcilerinin resimlerini taşıyan dövizler taşıyan eylemciler, görüştükleri kilise yetkililerini Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için sürdürülen açlık grevleri hakkında bilgilendirdi.

Yürüyüşün sona ermesinden sonra açlık grevcileri, Rojava Komitesi ile il merkezindeki üst geçitte tecritin kaldırılmasını talep eden pankartlar ve PKK bayraklarıyla bir eylem gerçekleştirdi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan eylemciler, Stockholm'de sürdürdükleri açlık grevini bitirdiklerini ancak mücadelelerini Norveç ve Danimarka'da sürdüreceklerini söyledi.

Norveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ayser Yüce, 5 gün süren açlık grevi sırasında İsveç kamuoyunu tecrit ve açlık grevleri hakkında bilgilendirmek için gerçekleştirdikleri etkinlikleri özetledi.

Leyla Güven ve Nasır Yağız'ın başlattıkları ve giderek kitleselleşen açlık grevlerini tecrit kırılıncaya ve faşizm yok oluncaya kadar desteklemede kararlı oldukları mesajını verdi. Tecritin kırılması için Norveç'te yürüyüş ve etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.

Danimarka Demokratik Kürt Toplum Merkezi Başkanı Yaşar Kaya, Stockholm'de açlık grevcilerinin coşkuyla sürdürdüğü eylemlerinin etkili olduğu değerlendirmesini yaptı. Kaya, MHP-AKP faşizminin Kürt Halk Önderi Öcalan'a uyguladığı tecriti kırana kadar Danimarka eylemlerini sürdürceklerine vurgu yaptı.

Tecridin kırılmasıyla Ortadoğu'daki faşizmin darbe yiyeceğini söyleyen Kaya, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına tecrite karşı verilen mücadeleye destek vermeleri çağrısı yaptı.

Açlık grevcilerinden Sadık Çiftçi de Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin tüm Kürt Halkına uygulanan bir tecrit olduğunu ve tecrit kaldırılana kadar mücadelede kararlı olduklarını söyledi.