Stockholm'de Norveç protesto edildi

Kürt Siyasetçi Gülizar Taşdemir'i Türk devletine teslim eden Norveç İsveç'in başkenti Stockholm'deki büyükelçiliği önünde düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi.

Amara Kürt Kadın Meclisi ve Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine Norveç Büyükelçiliği binası önünde saat 14.00’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Taşdemir’in fotoğrafları, PKK, KCK bayrakları taşıdı, Norveç'i kınayan sloganlar attı.

Gösteride konuşma yapan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ferah Bozcalı, ağır sağlık sorunları bulunan Taşdemir'in iltica talebini reddedip Türk devletine teslim eden Norveç’i sığınmacıların haklarını güvence altına alan Birleşmiş Milletler'in sözleşmelerini ihlal etmekle suçladı.

Gösteriye katılan bir grup kadın, Norveç Büyükelçiliği yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Kadınlar, Norveç’in tutumunu kınadıklarını ve Taşdemir ve siyasi sığınmacıların gönderilmesinin Norveç’in altına imza attığı anlaşmalara aykırı olduğunu belirtti ve protesto mektubunu yetkililere verdi.

Norveç Büyükelçiliği binası önüne siyah bir çelengin bırakıldığı gösteride, “Utan Norveç” ve “Katil Erdoğan, iki yüzlü Norveç” sloganları atıldı.