Stockholm'da Öcalan'ın özgürlüğü için çadır eylemi

İsveç'in başkenti Stockholm'da Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması talebiyle 2 gün sürecek çadır etkinliğini başlattı.

İsveç Parlamentosu’nun önündeki Mynttorget Meydanı'na kurulan çadıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimleri asıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin ve işkencenin son bulmasını talep eden pankart ve dövizler yerleştirildi.

Saat 14.00'te başlayan ve 16.30’a kadar devam eden eylem süresince İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin İsveç medyasına gönderdiği basın açıklaması defalarca okundu.

1999 yılından bu yana İmralı Adası'nda tutsak bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için aralarında Nelson Mandela'nın Avukatı Essa Mousa ve ABD'li aydın Noam Chomsky'nin de yer aldığı çok sayıda aydın, akademisyen ve insan hakları savunucusunun mücadele ettiğine dikkat çekildi.

Öcalan'ın Kürdistan'da barış ve Kürt sorununa kalıcı ve demokratik bir çözüm sağlanmasının teminatı olduğuna vurgu yapılan açıklamada Kürt halkının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kabul etmeyeceği belirtildi. Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin derhal kaldırılması, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesinin sağlanması talep edildi.

Gösteride “Öcalan halktır, halk biziz”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış”, “Yaşasın Öcalan”, “Kürdistan'la, Öcalan'la dayanışma” ve “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” sloganları atıldı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi, çadır etkinliğinin 10 Temmuz günü saat 14.00 ila 16.30 arasında devam edeceğini açıkladı. Kürdistanlılar ve dostlarına Öcalan'ın özgürlüğü için parlamento önündeki meydana gelmeleri çağrısını yaptı.