Stockholm'de İran ve Rojava halklarıyla dayanışma eylemi

İran ve Kürdistanlı parti ve örgütler, Rojava ve İran halklarıyla dayanışma amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de bir gösteri düzenledi.

İran Rojava ile Dayanışma Komitesi, İslam Devletinin Katliamlarına Karşı Koalisyon, İran Demokratik Platformu ve İran-İsveç İşçi Dayanışma Komitesi'nin çağrısı üzerine yapılan eylem il merkezindeki Soltorget Meydanı'nda yapıldı.

PJAK, KJAR, KODAR, Yarsan Demokratik Örgütü'nün katılım sağlayarak destek verdiği eylemde İran'da gerçekleşen gösterilerde İran rejimi tarafından katledilenler için mumlar yakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Eylemi düzenleyen örgütler adına yapılan ortak konuşmada, İran'daki faşist İslam rejiminin yoksulluk ve zamlara karşı meşru haklarını kullanmak için sokaklara çıkan halkın mücadelesini şiddetle bastırmak istediği ve yüzlerce kişiyi katlettiği belirtildi.

Molla rejiminin binlerce kişiyi tutukladığı ve cezaevlerindeki tutsaklara işkence yapıldığı belirtilen açıklamada Rojava, Irak, Bolivya, Fransa, Şili ve dünyanın pek çok ülkesinde halkların gerici ve faşist rejimlerin saldırıları ve uygulamalarına karşı güçlü bir direniş gösterdiğine dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi.

“Binlerce insan saldırılar sonucu yaşamını yitirdi ve yaralandı. Binlerce gösterici tutuklanarak işkencelerden geçirildi. Bundan dolayı tüm duyarlı insanlara Rojava'daki direnişi desteklemeleri ve aynı zamanda diğer ülkelerde tutuklanan göstericilerin serbest bırakılmaları için verilen mücadelelere destek olmaları çağrısı yapıyoruz.”

İran'da tutuklanan göstericilerin derhal serbest bırakılması, halka ateş emri veren ve emri yerine getirenlerin yargı karşısına çıkarılması talep edildi.

Daha sonra aralarında PJAK, Yarsan Demokratik Örgütü'nde bulunduğu örgütlerin temsilcileri Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgalini ve İran'da eylemlere yapılan saldırıları kınayan içerikte konuşmalar yaptı.

Eylemde “Kahrolsun katil İslam rejimi”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Yaşasın Rojava” gibi İran rejimini kınayan ve Rojava direnişine destek veren sloganlar atıldı.