Stêrka Ciwan’ın Nisan sayısı çıktı

Avrupa'da yayınlanan aylık gençlik dergisi Stêrka Ciwan'ın 203. sayısı çıktı. Dergi, koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamda yayınlandı.

Avrupa’da yayın yapan aylık gençlik dergisi Stêrka Ciwan’ın Nisan 2020 sayısı çıktı.

“Önderlik çizgisinde militan kişiliği yaratalım!” manşetiyle çıkan 203’üncü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle “Önderliğin doğuş süreci” ve “Önderlik çizgisinde APO'cu militan kişilik nasıl olmalıdır” başlıklı iki konuya yer verdi.

Yıllardır basılı halde okuyucularıyla buluşan dergi bu sayısında, tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle basımı yapılamadığı için dijital olarak yayınlandı.

Kürtçe, Türkçe, Almanca ve Fransızca yazıların yer aldığı sayıda ideolojik, araştırma, kültür-sanat, anı ve perspektif yazıları bulunuyor.

Öcalan’ın 1993 yılında yaptığı çözümlemelerinden derlenen “Militan, düşmanın ulaşamadığı tarzı seçen kişidir” başlıklı yazıda, devrimci mücadelede tarz ve yöntemler üzerinde duruluyor.

Dergide her ay olduğu gibi bu ay da Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerinin örgütlenmesi olan Tevgera Ciwanên Şoreşger ile özgün genç kadın örgütlenmesi Jinên Ciwan ên Azad’ın aylık perspektif yazıları bulunuyor.

15 Ağustos Atılımı’nda yer alan PKK gerillası Sarı İbrahim’in (Ramazan Toptaş) ve 1 Ağustos 2006’da şehit düşmesinden önce 15 Ağustos’u anlattığı bir röportaja da yer veren Stêrka Ciwan, ayrıca PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın “Önderliksel doğuş süreci” başlıklı bir değerlendirmesini okurlarla paylaşıyor.

Şehit anıları ve kitap önerilerinin yanı sıra Mart ayı boyunca Öcalan’a uygulanan mutlak tecrit politikasını kırmaya dönük Avrupa’da gençlik tarafından yapılan eylemlerin fotoğrafların yer aldığı dergide, ayrıca Mart ayında HPG gerillalarının sömürgecilere karşı gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu bulmak mümkün.

Eylül 2019 sayısı ile birlikte bir yeniliğe imza atarak, yazıların seslendirilmiş hallerini internetteki çeşitli platformlardan paylaşan dergi, Nisan 2020 sayısında da bu yeniliği devam ettiriyor.

Stêrka Ciwan’ın son sayısına aşağıdaki linklerden ulaşılabilir:

https://www.rojaciwan.eu/wp-content/uploads/2020/04/Nisan-PDF-En-Yeni-2.pdf

Soundcloud: https://soundcloud.com/sterkaciwan

Spotify: https://open.spotify.com/show/0JZErTQOyhzbJMAR1bfgxv