Stockholm'de Öcalan için eylem

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle bir eylem gerçekleştirildi.

İsviç'in başkenti Stockholm'de aralarında Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Amara Kadın Meclisi, Dayanışma Derneği, Sara Kadın Meclisi, Kadın Barış İnisiyatifi ve PJAK'ın da bulunduğu sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Sergeltorg Meydanı'nda akşam saatlerinde bir eylem düzenlendi.

Amara Kadın Meclisi'nden Ayşe Göktepe, PJAK Stockholm Komitesi'nden Amir Babakiri, Bağımsız Kürdistan Platformu'ndan Karwan Said ve İranlı aktivist Hamid, yaptıkları konuşmalarda, Kürt halkı ve dostlarının İmralı Adası ormanlarında çıkan yangından sonra Öcalan'ın sağlık ve yaşamından kaygı duyduklarını söyledi.

Tecridin derhal kaldırılmasını ve Öcalan ve diğer tutsakların aile ve avukatlarıyla görüştürülmesini talep eden konuşmacılar, İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği'ne tecridin kaldırılması için girişimde bulunması çağrısı yaptı.

İmralı Adası'ndaki yangını Kürtlere ve Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik sindirme ve saldırı politikasının bir devamı olduğunu söyleyen Ayşe Göktepe, tüm Kürdistanlılar ve dostlarını 5 Mart Perşembe günü saat 15.30'da Stockholm Regeringsgatan 65 adresindeki Avrupa Birliği binası önünde düzenlenecek eyleme katılmaya çağırdı.

Eylemde Türk devletini kınayan ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden sloganlar atıldı.