Solothurn ve Luzern’de PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

İsviçre’nin Solothurn ve Luzern kentlerinde diriliş bayramı kutlandı.

İsviçre’nin Solothurn kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde Diriliş bayramı bir yürüyüş ve mitingle kutlandı.

Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar “PKK’nin zaferi için yaşasın HPG, yaşasın YJA-STAR” pankartı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayraklarını taşıyarak yürüyüşe geçti. Sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar atan Kürdistanlılar yürüyüşün ardından 1 Mayıs alanında bir miting gerçekleştirdi.

Bir dakikalık saygı duruşu sonrası Tevgera Ciwanên Şoreşger ve CDK - Solothurn adına birer konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalarda “Kürt Özgürlük Mücadelesinin 40 yıllık tarihinde Kürt halkı bugünlere ağır bedeller vererek gelmiştir, bugün verilen özgürlük mücadelesi şehitlerimizin bize miras bıraktığı direniş ruhuyla daha da güçlenerek kendini göstermiştir” denildi.

Bildirilerin de dağıtıldığı kutlamada konuşmalar sonrası yakılan ateş ve meşalelerle Agiri Welat Solothurn Folklor Çocuk ekibinin gösterisi sahnelendi. Sloganlar eşliğinde yakılan ateş etrafında çekilen halaylarla kutlama etkinliği sonlandırıldı.

LUZERN

Luzern kentinde ise PKK’nin 40. yılı düzenlenen meşaleli yürüyüş ve mitingle kutlandı.

“Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartıyla Öcalan posterleri ve PKK bayraklarının taşındığı yürüyüş Mühlenplatz’da başladı.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Terörist Türkiye, katil Erdoğan”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrası Helvetiaplatz’da bir miting gerçekleştirildi. 1 dakikalık saygı duruşu sonrası İsviçre Kürt Kadın Hareketi ile CDK Luzern adına birer konuşma yapılarak PKK kuruluş yıl dönümü selamlandı. Kutlama etkinliği müzik eşliğinde çekilen halaylarla sonlandırıldı.