GÖRÜNTÜLÜ

Solothurn'da protesto: Saldırıları topyekûn direnişle boşa çıkaracağız

Yeni işgal savaşı ve Avrupa’da Kürt kurumlarına saldırının kınandığı eylemde konuşan CDK-S Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Emrullah Bingül, “Kürt halkı Wan'da kendi iradesine nasıl sahip çıktıysa tüm bu saldırıları da topyekûn direnişle boşa çıkaracaktır” dedi.

İsviçre’nin Solothurn kentinde işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırısı ve Kürt kurumlarına yönelik kriminalizasyon politikalarına karşı  eylem gerçekleştirildi.

Solothurn Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK-SO) çağrısıyla merkez tren istasyonu önünde düzenlenen eylemde İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Emrullah Bingül bir konuşma yaptı.

Bingül, Medya Savunma Alanları'na karşı yeniden başlatılan işgal saldırılarının ve Belçika ve Fransa’nın kirli çıkarlar temelinde Kürt basını ve kurumlarına saldırmalarındaki amacın Kürt halkının kazanımlarının ortadan kaldırılması olduğunu vurguladı.

Bingül, "Daha dün DAİŞ barbarlığına karşı mücadele ederek Avrupa'nın bu beladan kurtulmasını sağlayan Kürt halkının kendisidir. Kürt halkı ve dostları olarak yeni yüzyılda yeni bir işgal ve katliama izin vermeyeceğiz. Kurumlarımızı hedef alan bu saldırılara karşı tüm demokratik haklarımızı kullanarak kazanımlarımıza sahip çıkacağız. Kürt halkı Wan'da kendi iradesine nasıl sahip çıktıysa tüm bu saldırıları da topyekûn direnişle boşa çıkaracaktır" diye konuştu.

Eylem direnişin yükseltilmesi çağrılarıyla sonlandırıldı.