Sol Parti adayı Özdemir için destek toplantısı

Hamburg'daki halk toplantısında, Sol Parti adaylarından Cansu Demir'e destek istendi.

Hamburg'da bu ayın 23'ünde yapılacak eyalet seçimlerinde Hamburg Sol Parti birinci sıra adayı ve aynı zamanda kentte yaşayan Kürdistanlıların ve Türkiyeli demokrat ve sosyalist çevrelerin ortak adayı olan Cansu Özdemir'e destek amacıyla 1000'e yakın kişinin katıldığı halk toplantısı düzenlendi.
Hamburg Phönix düğün salonunda yapılan toplantıya HDP eski milletvekillerinden Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Cizre Belediye eski Başkanı Leyla İmret ve Cansu Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

'MUTLAKA SANDIK BAŞINA GİDİLMELİ'

Moderatörlüğünü hukukçu Yavuz Fersoğlu´nun yaptığı halk toplantısında ilk sözü alan Hamburg DKTM sözcülerinden İmam Cömert, Özdemir´in seçilmesi için kente seferberlik ilan ettiklerini belirtti. Cömert, kentte yaşayan tüm insanların Özdemir'in başarısı için mutlaka sandık başına gitmeleri gerektiğini söyledi.

'HALKIMIZ TÜM VAHŞETE RAĞMEN HER YERDE DİRENİYOR'

Leyla İmret de yaşanan bunca hukuksuzluğa ve vahşete rağmen Kürt halkının her yerde varlık mücadelesi verdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Cansu Özdemir gibi geleceği parlak siyasetçilerimizin varlığı bizi onurlandırıyor. AKP ve Erdoğan siyaset yapmamızı istemiyor. Çünkü bizden korkuyorlar. Ama tüm baskılara rağmen halkımız her yerde direnerek kendi kendisini yönetmek istiyor."

'AVRUPA SİYASETİNDE DE SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ'

Ahmet Yıldırım da şöyle konuştu:
"Dünyanın neresinde olursak olalım, yüreğimiz ve bilincimiz bu halkın davası için atıyor. İttifakımız ve örgütlülüğümüz varsa hiçbir güç bizi yenemeyecektir. Bir yüzyılı daha kaybetmek istemiyorsak fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için de Avrupa siyasetinde de söz sahibi olmamız gerekiyor. Yaşadığımız ülkelerin yaşantısına elbette ayak uyduracağız ama geleneklerimizi, kültürümüzü ve mücadelemizi de asla unutmayacağız. Cansu Özdemir arkadaşımıza sahip çıkmak ulusal birlikteliğimize sahip çıkmak anlamına geliyor. Özdemir´in başarısı tüm halkımızın başarısı olacaktır. Sandığa gitmekle yetinmeyeceğiz, etrafımızdaki tüm insanları da sandığa taşımak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu unutmayacağız."

'ULUSAL İTTİFAK İÇİN ŞARTLAR ELVERİŞLİ'

Osman Baydemir de ulusal ittifakın mutlaka oluşturulması gerektiğini ve şartların her zamankinden daha elverişli olduğunu söyledi.
Baydemir, şöyle dedi:
"Cansu Özdemir arkadaşımızın elde edeceği seçim zaferi faşizme verilecek en güzel cevap olacaktır. Zalimler bizi parça parça etseler de Kürdistan davasından asla vazgeçmeyeceğiz. Faşist AKP rejimi bize kayyum atayarak mücadelemizi engellemeye çalışsa da Özdemir gibi pırıl pırıl gençlerimiz gümbür gümbür Avrupa parlamentolarında yerlerini alıyor.
Birlik olursak, ittifakımızı geliştirirsek kimseye minnetimiz olmayacak. Erdoğan'ın akıbeti eninde sonunda Saddam'ın akıbeti olacaktır. Birliğimizi korursak İmralı'daki tecrit duvarları da yıkılır, Demirtaşlar, Kışanaklar ve Yüksekdağlar da özgür olur. Bizim varlığımızı tanımayanlara asla varlığımızı armağan etmeyeceğiz."

'HALKIMIN NEFERİ OLACAĞIM'

Cansu Özdemir ise "Haklı olduğuna inandığım bir davanın neferi olmaya devam edeceğim" dedi. Sol Parti'nin daha güçlü bir muhalefet yapması için seçimlerin önemine dikkat çeken Özdemir, 23 Şubat'ta yapılacak seçimlerde herkesi sandıklara gidip oy kullanmaya davet etti.
Ayrıca Cansu Özdemir, Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Leyla İmret ve çok sayıda Kürdistanlı, sabah saatlerinde de Hamburg Alevi Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek, dernek yöneticileriyle kahvaltı yaptı.