Simmonet: Paris Belediyesi Güven için hükümete baskı yapmalı

Paris Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve Sol Parti Eş Genel Koordinatörü Danielle Simonnet, belediyeyi Türkiye’ye baskı yapması için hükümet nezrinde girişimlerde bulunmaya çağırdı.

Aynı zamanda Fransa’nın en önemli sol hareketi France Insoumise (Boyun Eğmeyen Fransa) adlı çatı partisinin Ulusal Sözcüsü olan Simonnet, meslis toplantısında yaptığı konuşmada açlık grevi eylemleri ve Rojava’ya yönelik işgal tehditlerine dikkat çekti.

25 Ocak’ta Leyla Güven’in duruşmasını izlemek üzere Amed’e gittiğini ve Güven’in açlık grevinde olduğunu hatırlatan Simmonet, “Kendi yaşamını tehlikeye atacak kadar neyi talep ediyor? Kürtlerin Mandelası olan Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasını istiyor" dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararı ardından Erdoğan rejiminin Rojava’ya saldırma tehdidini yinelediğini de sözlerine ekleyen Simmonet, “Sadece Kürtler açısından katliam olmayacak, aynı zamanda felaket bir durum ortaya çıkaracak, zira Rojava şahsında tek çözüm olasılığını ortadan kaldıracak” diye konuştu.

Simmonet, Rojava projesi için, “çoğulcu bir proje, barış projesi, ama aynı zamanda feminist ve komünalist bir proje” dedi.

Konuşmasının sonunda Leyla Güven’e ve şahsındaki mücadeleye destek olmak gerektiğinin altını çizen Simmonet, Türkiye’ye baskı yapılması amacıyla Paris Belediyesi’nin hükümet nezdinde girişimlerde bulunmaya çağırdı. Simmonet, Paris’e iki saat mesafede 10 bin siyasi tutsağın Türk cezaevlerinde olduğunu ifade ederken, “Müdahale etmemiz gerekir” diye noktaladı.