Sdney’de ‘terör’ listesi ve tecrit protesto edildi

PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride son verilmesi için amacıyla Avustralya’nın Sdney kentinde bir eylem düzenlendi.

Sdney Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde gerçekleşen eylemde PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması için imza toplandı.

Eylemde tecrit, cezaevlerinde hak ihlalleri, Şengal’e yönelik saldırılar ve dördüncü yıldönümünde Efrîn işgali de protesto edildi.

Tertip Komitesi adına yapılan açıklamada, Türk cezaevlerinde her gün cenazelerin çıktığı ve tecrit politikasının sistematik bir hal aldığı kaydedildi.

Efrîn’in dört yıldır işgal altında olduğunun hatırlatıldığı açıklamada Türk devletinin beslediği DAİŞ’in saldırılarının arttığına da dikkat çekildi.

Açıklamada Türkiye devletinin tam bir cezasızlık içerisinde suç işlediğine işaret edilerek, uluslararası güçler ve kurumların sessizliğine tepki gösterildi.

Eylemciler Avustralya hükümetini de Kürt halkına yönelik katliamlar ve işgaller karşısında sessizliğini bozmaya çağırdı. Üç saat süren eylem sırasında çok sayıda imza toplandı