GÖRÜNTÜLÜ

Serhat Gültekin için Marsilya’da eylem

Kurdistanlılar ve Fransız Kürt dostları, Türkiye’ye teslim edilen Kürt aktivist Serhat Gültekin için eylem yaptı.

KÜRTLERİN TÜRK FAŞİZMİNE TESLİM EDİLMESİ

Fransa’da siyasi iltica talebinde bulunan ve 2023 Aralık ayından itibaren imzaya tabi tutulan Kürt aktivist Serhat Gültekin, 10 Nisan’da imzaya gittiği esnada polislerce gözaltına alınarak Türkiye’ye teslim edildi. İki hafta içerisinde iki Kürt genci daha Türkiye’ye teslim edildi.
Marsilya’nın Canabiere meydanında bir araya gelen kitle, eylemlerini Kurdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ardından başlattı.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eşbaşkanı Enes Karlıova bir konuşma yaptı. Karlıova, “Türk devlet faşizminden kaçıp Avrupa’ya sığınan Kürt gencini Türkiye’ye teslim eden Fransa devletine şunları hatırlatmak istiyoruz. Binlerce Kürt, sizi tehdit eden barbar DAİŞ’e karşı savaşarak insanlığı kurtardı. Ve siz şimdi o barbarların şefine Kürt gençlerini teslim ediyorsunuz. Nerede özgürlük sloganınız, nerede demokrasiniz” diye seslendi.

Fransız kurumlar adına yapılan açıklamada ise, “Türkiye, Erdoğan’ın elinde bir dikta devletidir.  Kürtleri öldüren, sürgüne zorlayan ve DAİŞ barbarıyla ortak çalışan bir devlete sizler nasıl kahraman Kürt gençlerini teslim edersiniz? Derhal bu suçtan, bu hatadan vazgeçin” denildi.

Dış İlişkiler Sözcüsü Salih Xinûs ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Sadece şunu söylemek istiyorum. Siz bunca bedel veren kadim halkı mı savunacaksınız yoksa DAİŞ şefi Erdoğan’ı mı koruyacaksınız?”

Sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “İşbirlikçi Macron”, “İşbirlikçi Avrupa” sloganları atıldı. Eylem, 15 Nisan günü Strasbourg’da gerçekleştirilecek eyleme katılım çağrısı ile sonlandırıldı.