Seehofer polisi değil polise karşı çıkanları araştırmak istiyor

Polisin ırkçı ve dışlayıcı pratiklerinin araştırılmasına karşı çıkan Alman İçişleri Bakanı, bunun yerine ‘polise yönelik şiddete’ dair araştırma talebinde bulunuyor.

Alman polisinin kontrollerde bilinçli ve keyfi olarak yabancıları hedef alan uygulamalarına yönelik geçtiğimiz haftalarda ‘bağımsız araştırma’ talep edilmişti. Bu talep Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından da dillendirilmişti.

Hristiyan Sosyal Birlik Parti’li (CSU) ve aşırı güvenlikçi politikalarıyla bilinen İçişleri Bakanı Horst Seehofer ise, polisin bu tür uygulamalarının olmadığını savunmuştu. Seehofer, bu iddiasından dolayı da herhangi bir araştırmaya gerek olmadığını söyleyerek polis içindeki ırkçı eğilimlerin üstünü örtmeyi yeğlemişti.

‘POLİSE YÖNELİK SALDIRILARI’ İNCELETMEK İSTİYOR

Birçok kesimden tepki çeken Horst Seehofer, polisin uygulamaları yerine ‘polise yapılan’ saldırıların incelenmesi gerektiğini savundu.

Hafta sonunda Frankfurt’taki bir kutlama sırasında polisle yaşanan çatışmaları gerekçe gösteren Seehofer, polise yönelik saldırıların yoğun olduğunu iddia etti. Frankfurt’taki olayların sadece alkol kullanımı sorunu olmadığını söyleyen Seehofer, gösterilerde polisle çatışanlara ‘daha hissedilir’ cezalar verilmesini istedi.

Seehofer, polisin ayrıca medya ve siyaset mensuplarınca eleştirilmesini de ‘küfür’ ve ‘hakaret’ sözleriyle nitelendirdi.