Schimke: Öcalan'a tecrit uygulanması kabul edilemez

Alman Sol Parti Ludwigsburg Başkanı Peter Schimke, Öcalan’a tecridin ve Kürtlere dönük Almanya'daki yasakların kaldırılmasını istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliği için Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) önünde, 23 Ekim'de 63 kurumun basın açıklamasıyla başlayan oturma eylemi bir ayını geride bıraktı. Kış koşullarına rağmen süren eylemi şimdiye kadar birçok Avrupalı heyet ziyaret etti. Sol Parti Ludwigsburg Başkanı Peter Schimke de eylemi ziyaret ederek, dayanışma mesajı verdi. Schimke, Öcalan’ın üzerindeki tecridin bir önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

Schimke, "Bana göre tecrit uygulanması yanlıştır. Kime olursa olsun. Bu bir insanlık suçudur. Hele bir öndere ve halk temsilcisine uygulanması kabul edilemez. Bir an önce ailesi ve avukatlarıyla görüşmeli. Bunun kalkması için Kürtlerle dayanışmada bulunuyoruz. Bu eylemi de destekliyoruz” dedi.

'BÜTÜN DÜNYA KARŞI ÇIKMALI'

Türkiye’nin-anti demokratik bir ülke olduğunu belirten Schimke, "Türkiye bütün muhaliflerine karşı acımasız bir uygulama içinde. İktidar bir faşist yapıya sahip, bütün dünyada herkesin buna karşı tutum alması gerekiyor” diye konuştu.

Merkel hükûmetinin AKP ile uzlaşmasını da değerlendiren Schimke, şöyle konuştu: "Bu aslında Merkel ile Erdoğan uzlaşması değil. Bu uzlaşma kapitalist sistemin ekonomik çerçevede bir diz çökme planıdır. Bu insanların üzerinde bir pazarlık yapılıyor. Buna son verilmeli ve anti-demokratik rejimlerin demokrasiye davet edilmesi gerekiyor.

'YASAKLARA KARŞI MÜCADELE EDELİM'

Almanya’da Kürtlere yönelik yapılan yasaklar kabul edilemez. Bu yasaklara karşı çıkıp, yasakların kaldırılması için siyasi mücadele etmeliyiz. Abdullah Öcalan’ın posterleri ve Kürt sembollerin üzerindeki yasağın bir önce kalkması gerekiyor. Çünkü bunlar hiçbir tehlike oluşturmuyor."