Rusya’daki açlık grevini yeni grup devraldı

İmralı tecridine karşı Rusya’da başlatılan açlık grevi yeni grupla devam ediyor. 

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin son bulması için Rusya’da başlatılan açlık grevi yeni grupla devam ediyor. 

Platinovke grubundan eylemi devralan Krasnodar grubu, düzenlediği basın açıklamasıyla eyleme başladığını duyurdu. Krasnodar Kürt Kültür Organizasyonu tarafından başlatılan eyleme 15 kişi katıldı. 

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KENDİMİZ SAĞLAYABİLİRİZ'

Eylemciler adına konuşan Krasnodar Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı İşxan Ankosi, şunları söyledi:

“Türk devletinin Kürt düşmanlığı eskiye dayanır. Fakat Erdoğan diktatörlüğü bunu daha da derinleştirerek yürütmektedir. Kürt Özgürlük Mücadelesi yürüttüğü mücadeleyle Türk devletinin tüm kirli politikalarını deşifre etmiştir. Erdoğan ve Bahçeli’nin Kürtlere kini bundandır. Halkımız iyi bilsin ki yürüttüğümüz mücadele ile özgürlüğe ulaşabiliriz. Kendi özgürlüğümüzü başkasından isteyemeyiz. Leyla Güven, Nasır Yağır, İmam Şiş ve Strasbourg eylemcileri ile Türkiye zindanlarında tüm baskılara rağmen bedenini ölümü yatıran devrimcilerin yolundan yürümek her onurlu Kürdün görevidir. Mücadelemizi yükselterek Önderliğimizi özgürleştirebilir ve özgürce yaşayabiliriz. Bu temelde Rusya’da yaşayan Kürtler olarak başlatılan açlık grevlerine katılıyor ve açlık grevinde bulunan arkadaşlarımızın talebi bizim talebimizdir diyoruz.”