Rusya’da Kürdistanlılar Diriliş Bayramı'nı kutladı

Rusya'nın Adigey Cumhuriyeti ve Stavrapol bölgesine bağlı Novoaleksandrovsk ilçesinde 15 Ağustos Diriliş Bayramı kutlandı.

Kürdistan'da Komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) öncülüğünde başlayan silahlı mücadelenin tarihi olan 15 Ağustos Atılımı kutlamaları devam ediyor. Rusya'nın Adigey Cumhuriyeti'ndeki Krasnogvardeiskoe ilçesine bağlı Sadovoe köyünün kültür evinde bir araya gelen Kürdistanlılar 15 Ağustos Diriliş Bayramı'nı kutladı. Kutlamaya katılan sanatçılar Hozan Kawa, Roj Azad, Sinan Ozbay, Berfin Mamedova ve Ahmed Ahmedov şarkı ve müzikleriyle halkı coşturdu.

Kutlamada, KCK üyesi Adil Cotkar, KNK üyesi Feyzoye Huseyin ve kadın hareketi adına Meclis eşbaşkanı Sinem Broyeva birer konuşma yaptı. Açılış konuşmasını yapan KCK üyesi Cotkar, Kürt halkı için bugünün özel anlam taşıdığını ve Kürt halkı için 15 Ağustos Atılımı'nın yeniden diriliş olduğunu söyledi. KNK üyesi Feyzoye Huseyin de yaptığı konuşmada 15 Ağustos vesilesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, gerillanın ve Kürt halkının Diriliş Bayramı'nı kutladı.

NOVOALEKSANDROVSKİ

Bir diğer kutlama ise Rusya'nın Stavrapol bölgesine bağlı Novoaleksandrovski kentinde düzenlendi. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamaya Kürdistanlıların yanı sıra kentin belediye başkan yardımcısı Gorovenko Lyudmila Nikolayevna ve azınlıklar temsilcileri de katıldı. KCK üyesi Adil Cotkar kutlamada yaptığı konuşmada, büyük Komutan Egîd'in, Kürt halkının düşmanlarına sıktığı ilk merminin Kürtlere cesaret ve güven kazandırdığını ve bu sayede Kürtlerin silahlı mücadeleye başladığını söyledi.

Başkan yardımcısı Gorovenko Lyudmila Nikolayevna ise, bir halkın birlik olmasının çok güzel bir şey olduğunu belirterek Kürt halkına başarılar diledi. Azınlıklar temsilcileri de bu bayramda Kürtlerin yanında bulunmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Kutlama sanatçı Hozan Kawa, Sinan Ozbay, Roj Azad ve Berfin Mamedova'nın sahne almasının ardından sona erdi.