Rusya’da gençler ‘Serî hilde’ hamlesini başlattı

Rusya Kürt Gençlik Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi kınadı ve “Serî hilde” hamlesini başlattıklarını duyurdu.

Rusya Kürt Genlik Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği için Adıgey Özerk Cumhuriyeti Kürt Evi binası önünde bir açıklama yaptı. Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan tarafından başlatılan “Serî hilde” hamlesine katıldıklarını duyurdu.

Açıklamayı yapan, Rusya Gençlik Hareketi yönetim üyesi Menaf Dadoyev, şunları belirtti: “Kürt halkı Önderliğinden haber almak ve ona uygulanan bu insanlık dışı tecride son verilmesi için dünyanın dört bir yanında alanlarda. Kürt gençleri de bu dönemde daha aktif rol üstlenerek Apocu gençliğin ruhuna yakışır bir mücadele ortaya koyarak bu tecridi kıracaktır.

Önderliğimiz ve halkımıza yönelik saldırıları boşa çıkarmak ve direnişi yükselmek için ‘Serî Hilde’ hamlesine biz de Rusya Kürt Gençlik Hareketi olarak katıldığımızı açıklıyoruz. Rusya’da bulunan tüm Kürt genleri,  yüreği özgürlük için atan geçleri bu hamle etrafında toplanmaya çağırıyoruz."