Rusya’da açlık grevi: Önderliğimizin etrafında kenetlenelim

İmralı tecridine karşı Rusya’da başlatılan açlık grevi devam ediyor. Eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "Önderliğimizin etrafında kenetlenerek faşist Türk devletini kendi politikasında boğabiliriz" denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Rusya’da başlatılan açlık grevini devam ediyor. 

Leyla Güven, Nasır Yağız, İlhan Şiş ve Strasbourg ile Türk zindanlarında PKK ve PAJK’lı tutsaklarının başlatmış olduğu eyleme destek vermek amacıyla 10 gündür Rusya’da devam açlık grevini Krasnodar’daki grup devraldı.

Eylemcilerden Krasnodar Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı İşxan Ankosi, “Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük geliştirdiği tecrit, Kürtlere karşı geliştirilen inkâr ve imha politikasının devamıdır” dedi. 

'ÇARESİZLİKLERİNİN SONUCU'

Ankosi, uluslararası komploya da değinerek, şunları söyledi: "Türk devleti NATO  ve Gladyo’nun desteğini arkasına alarak 15 Şubat 1999 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tarihte eşi benzeri görülmemiş bir komplo geliştirdi. Önderliğimizin büyük çabaları ve öngörüleriyle bu komplo boşa çıkarılmıştır. Dolayısıyla komploda istediğini elde edemeyen faşist Türk devleti, Önderliğimize tecrit uygulayarak sonuç almak istiyor. Bu tecrit Türk devletinin özgür insan iradesine karşı çaresizliğinin ifadesidir. Halkımız, Önderliğimiz etrafında kenetlenmelidir. Halkın iradesi ile inkâr ve imhada ısrar eden faşist Türk devletini kendi politikasında boğabilir, yok edebiliriz.”