Rusya'da 15 Şubat Komplosu protesto edildi

Rusya'da yaşayan Kürtler, çeşitli merkezlerde 15 Şubat Komplosu'nu protesto etti.

MOSKOVA

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürtler, halk toplantısı düzenleyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu protesto etti.
Toplantıda konuşan Kürt Siyasetçi Ferman Garzan, komplocuların saldırılarının askeri, siyasi, ekonomik ve diğer tüm alanlarda sürdüğünü söyledi. Garzan, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Kürt halkı ve devrimcilerinin, bu komplocu güçlere karşı mücadelelerini büyüterek sürdüreceğine dikkat çekti.

KRASNODAR
Krasnodar kentinde de uluslararası komploya karşı açıklamalar yapıldı. Kürt Kültür Otonomisi Üyesi Îşxane Aslan, meclis üyeleri Abdurrahman Aliyev ve Temîr Gasanov, ABD, AB ve dünyanın diğer güçlerinin komplosunun Öcalan tarafından boşa çıkarıldığını belirtti.
Konuşmalarda, komplonun hiçbir zaman sonuç vermeyeceği, Kürtlerin dünyanın dört bir tarafında mücadeleyi büyüteceği vurgulandı.

PLATNÎROVSKAYA
Uluslararası komplonun kınandığı diğer bir yer ise Krasnodar bölgesine bağlı Platnîrovskaya kasabası oldu. Buradaki eylemde konuşan Kürt Meclisi Eşbaşkanı Tahîr Newroz, Kürt halkının Öcalan'ın özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.
Rusya'nın çeşitli bölgelerinde komploya karşı protestolar sürüyor.