Roma’da PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Ararat Kürt Kültür Merkezi, Roma’da PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü için etkinli düzenledi.

İtalya’nın başkenti Roma’da PKK’nin 43’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Ararat Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlamaya Kürdistanlıların yanı sıra İtalyanlar da katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kutlama, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın konuşmalarının derlendiği sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından konuşan siyasetçi Cemşid Serhad, Kürdistan'da işgalci ve sömürgeci devletlere karşı birçok Kürt isyanının olduğunu hatırlatarak, çoğu isyanın bastırıldığını söyledi. PKK’nin Kürdistan’daki en büyük Kürt isyanı olduğunu dile getiren Serhat, “Sömürgeci devletlerin Kürt halkına karşı başlattığı asimilasyon yolu ile Kürt halkı yok olma ile karşı karşıya getirmişti. Önder Apo öncülüğünde başlayan mücadele dirilişten direnişe geçti.1972 yılında Önder Apo öncülüğünde Kürdistan İşçi Partisi kuruluşunu ilan etti. 1984’te de silahlı mücadeleye başladı” dedi.

Bugün Kürdistan'ın 4 parçasında PKK’nin dinamik bir güç olduğunu belirten Serhat, “PKK, başta Kürdistan halkı olmak üzere Ortadoğu ve dünyanın birçok halklarını etkilendiği yeni bir yaşam modelidir. Apocu felsefe ile başlayan dirilişten direnişe, direnişten demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir paradigma temelinde kendini öğütleyen yeni yaşam felsefesidir. Rojava’da oluşan devrim, gerici, faşist, sömürgeci, ulus devlet zihniyeti ve kapitalist moderniteye karşı oluşturulmuştur. Artık Ortadoğu'da ve dünyada sömürülen ve ezilen birçok halkların umut ve kurtuluş olan demokratik modernite, demokratik ulus ve kadın özgürlükçü çizgi ile dünyamızda yeni bir umudu temsil ediyor” dedi.

Kutlama, İtalyanların da yaptığı kısa konuşmaların ardından son buldu.