Roma’da binlerce kişi komploya karşı yürüdü

İtalya’nın başkenti Roma’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı binlerce kişi yürüdü.

15 Şubat komplosunun 21’inci yıldönümü dolayısıyla Roma’da bir yürüyüş düzenlendi. Kürtler ve dostlarından oluşan binlerce kişi, Reppublica meydanından Venezia meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında bir konuşma yapan Öcalan’ın avukatlarından Luici Saracenti, “Kürt davasını takip ettiğimden beri bir yarım İtalyan, bir yarım Kürt hissediyorum” dedi.

Saracenti, “Öcalan buraya geldiğinde bizzat tanıştım. İltica sürecini takip ettim” dedi ve komployu kınadı.

UİKİ, Ararat ve Rete Kurdistan İtalia gibi organizasyonların bildirilerinin okunduğu eylemde, Öcalan’a yönelik tecride tepki gösterildi.

Öğrenci kolektifi Firenze, ulusl devletlere seslenerek Ortadoğu ve Kürdistan’da başlattıkları yıkıcı savaşa bir an önce son vermelerini istedi. Firenze, “Kürt halkı ve Rojava halkları bizim geleceğimiz ve sosyalist değerler için, sadece Erdoğan’a karşı değil, tüm emperyal sistemle mücadele ediyor” dedi.

Rete Kurdistan-Puglia organizasyonu, Puglia sosyalistleri ve komünistlerinin her zaman Kürt halkının yanında olacağını belirtti. Yürüyüşün bir mitingle son bulması bekleniyor.