Rojin Ramadan ve arkadaşları anıldı

Türk devletinin kimyasal gaz kullanarak katlettiği Rojin Ramadan ve arkadaşları için Heilbronn’da anma etkinliği düzenlendi.

Faşist Türk devletinin 5 Ekim günü Werxelê‘de kimyasal silah kullanması sonucu şehit düşen 5 HPG gerilladan biri olan Rojin Ramadan (Amara Cûdî) için taziye kabulü ardından anma etkinliği düzenlendi.

Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmada, Rojin Ramadan’ın kardeşi, dayısı ile Kongreya Star ve PYD temsilcileri de hazır bulundu.

Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ardından Kongreya Star Üyesi Zozan Dêrik bir konuşma yaptı.

Zozan Dêrik, Amara şahsında tüm Kürdistan şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, Türk devletinin insanlık dışı bir savaş yöntemi uygulayarak Kürtlerin tüm kazanımlarına saldırdığını söyledi. Dêrik, “Kürdistan‘ın her karış toprağında şehitlerimizin kanı vardır. Amara ve onunla birlikte şehit düşen arkadaşlarımız soykırımcı Türk devletinin saldırılarına boyun eğmediler. Gösterdikleri  kahramanlık direnişleri karşısında çaresiz kalan Türk devleti, uluslar arası tüm kuralları çiğneyerek insanlık dışı bir şekilde kimyasal silahları kullanıp şehit düşürdü. Tüm dünya diktatör Erdoğan’ın saldırılarına seyirci kalarak suça ortak olmuşlardır. Burada halkımıza çağrımız, şehitlerimizi duygusalca sahiplenmekten öte büyük bir direniş ile cevap olmalıyız” diye konuştu.

Uluslar arası güçlere de bir çağrı yapan Dêrik, “Erdoğan şahsında Türk devleti, Kürtlere karşı her türlü yasaklı silahları kullanmaktadır. Bu silahların izniniz olmadan kullanılmayacağını biliyoruz. Eğer bu suça ortak olmak istemiyorsanız, acilen yarattığınız diktatörü durduracaksınız” vurgusunda bulundu.

Etkinlikte konuşma yapan bir isim de PYD temsilcisi Abdin Xorşîd idi. Türk devletinin Rojava’ya yönelik yeni saldırı planlarına dikkat çeken Xorşîd, Kürdistan halkını saldırılara karşı duyarlı olmaya ve Rojava’daki kazanımları sahiplenmeye çağırdı.

Rojin Ramadan’ın kardeşi Norşin Ramadan ise, “Benim kardeşim Amara, küçüklüğünden beri cesurdu  Önderliğe bağlı ve onurlu bir duruşa sahipti. Kendisi bizim gibi sıradan bir yaşamı değil, özgürlükçü bir yaşamı sevdi. Bu amaçla halkının yaşamı ve Önderliğin özgürlüğü için son saniyesine kadar mücadele etti ve bu uğurda verilen binlerce şehidin içinde yer aldı. Aile olarak ne mutlu bize ki böyle bir şehidimiz vardır. Sonuna kadar yolunda olacağımızı belirtiyoruz” diye belirtti.

Şehidin dayısı Bavê Nasir ise Rojava direnişine dikkat çekerek, “Bugün Rojava’da edindiğimiz kazanımlar, şehitlerimizin sayesinde olmuştur. Şehitlerimizin mücadelesinin tüm Kürdistan’ı özgürleştireceğine güvenimiz tamdır. Şehit Amara tüm Kürdistan’ın şehididir. Halkımızın Önder Apo’nun başı sağolsun diyerek “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarını attı.

Anmada ayrıca kimyasalla katledilen 5 şehit için hazırlanan sinevizyon izletildi.