Rojava için toplanan imzalar İsviçre Parlamentosu'nda

Rojava işgaline karşı toplanan imzalar, İsviçre Parlamentosu'na sunuldu.

Türk devletinin, Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarının sonlandırılmasını talep etmek amacıyla Medico International Schweiz kurumu tarafından toplanan imzalar, İsviçre Parlamentosu'na sunuldu. İsviçreli ve Kürdistanlı birçok parti ile kurumun ortak basın açıklaması sonrasında imzalar, Dışişleri Bakanlığı ile hükümet yetkililerine ulaştırılmak üzere teslim edildi.

'KÜRTLERLE DAYANIŞMA BÜYÜTÜLMELİ'

Bern Ulusal Parlamentosu önünde, işgal saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin fotoğraflarıyla, üzerinde “Sizin bombalarınızla Kürdistan’da  siviller katlediliyor” yazılı pankart taşındı.
Medico International adına konuşan Maja Hess, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürt halkıyla dayanışmanın büyütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşgal saldırılarıyla Rojava’da yaratılan ekolojik, kadın özgürlükçü sistemin hedef alındığını belirten Hess, Türk devletinin kimyasal silah kullandığına yönelik bulguların varlığına da dikkat çekti.

'GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN'

Maja Hess’in ardından Sosyalist Parti adına Claudia Friedl, Uluslararası Af Örgütü Temsilcisi ve Türkiye Masası Sorumlusu Maya Heuschmann, Diyarbakır-Zürih Kardeşlik Köprüsü ile İsviçre Kürt Kadın Hareketi adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, uluslararası kamuoyuna ve devletlere, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye işgalinin bir an önce sonlandırılması için görev ve sorumlulukları hatırlatıldı. Başta İsviçre devleti olmak üzere Avrupa devletlerinin, Türk devletine olan silah satışlarını bir an önce sonlandırılması gerektiği de belirtildi.
Konuşmaların ardından toplanan 5 bine yakın imza, Parlamento yetkililerine teslim edildi.
Öte yandan yine Bern kentinde Rojava ile Dayanışma Komitesi tarafından akşam saatlerinde dayanışma etkinliği düzenlenecek.