‘Rojava Devrimi, bizim de devrimimizdir’

Almanya’nın Hamburg kentinde sol ve otonomcu gruplar, “Rojava Devrimi bizim de devrimimizdir” sloganı ile bir yürüyüş düzenledi.

Rojava’ya yönelik Türk devletinin işgal saldırıları ve tehditlerini protesto etmek, Rojava Devrimi'ne destek vermek için Alman solcu ve otonomcu gruplar bir yürüyüş düzenledi.

St. Pauli’deki Rote Flora binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişi yürüyüş öncesinde bir miting düzenledi.

Mitingde yapılan konuşmalarda Türk ordusunun Rojava yönelik işgal tehditlerine karşı bir araya geldikleri vurgulandı. Rojava’da gerçekleşen devrimin önemine ve bölgede yarattığı etkiye de dikkat çekilen konuşmalarda, “Rojava Devrimi bir insanlık ve onur devrimidir” denildi.

Kitle konuşmalardan sonra ise yürüyüşe geçti. O esnada Rote Flora’nın çatısında YPG ve YPJ bayrakları açılırken, havai fişekler de patlatıldı.

Türk konsolosluğu önüne kadar süren yürüyüşte sık sık, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Yaşasın Rojava ve Efrîn direnişi”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

Kortej, Kürt siyasetçi Mahmut Kaya’nın tutuklu bulunduğu Damtor Cezaevi önünden geçerken ise, “Tüm siyasi tutsaklara özgürlük” ve Mahmut Kaya’ya özgürlük” sloganı attı.