Rennes ve Kiel’de 15 Şubat protesto edildi

Rennes ve Kiel’de 15 Şubat komplosunu protesto için alanlara çıkan Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için dünya halklarını daha fazla dayanışma ve mücadeleye çağırdı.

Fransa’nın Rennes ile Almanya’nın Kiel kentlerinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nu 24. yılında protesto etmek ve özgürlüğünü haykırmak için alanlara çıktı.  

RENNES

Fransa'nın Rennes kentinde Kurdistanlılar ve dostları 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nu protesto etmek için Place du Colombier’de bir araya geldi. Miting gerçekleştirilen alanda bildiriler okunarak daha sonra şehir merkezinde yürüyüş yapıldı.

Yürüyüş boyunca çevredekilere bildiriler dağıtıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 24 yıllık esaretiyle sonuçlanan Uluslararası Komplo’nun çok derin, sistemli ve evrensel boyutta olduğu belirtilen konuşmalarda, devamla şunlar ifade edildi: “Uluslararası devletlerin planladığı İmralı rejimi, çok uzun vadeye yayılmış ve yirmi dört saati komploya ve özel savaşa dönüştürülmüş bir rejimdir. Çünkü mevcut sistemler Önderlikten ürkmekte, ciddi anlamda korkmaktadırlar. Çünkü Önderliğimiz Kürt halkının, halkların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin; kısacası insanlığın umududur. 21. yüzyıl Önderliğimizin yüzyılıdır. Kürtler ve halklar olarak Uluslararası Komplo’yu kınıyoruz. Uluslararası Komplo’nun 24. yılında Önder Apo için Kürt halkını, dünya halklarını dayanışmaya ve mücadeleye çağırıyoruz. Hiçbir hukukta meşru olmayacak İmralı tecrit sistemine karşı uluslararası kuruluşları sessizliklerini bozmaya, yapmaları gereken denetim ve müdahaleyi yapmaya çağırıyoruz."

Yürüyüş boyunca" Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jiyan Nabe", "Liberté Öcalan" (Öcalan'a özgürlük) sloganları atıldı. Yürüyüş, Republique alanında tekrar bildiriler okunarak ve bildiriler dağıtılarak son buldu.

KIEL

Almanya'nın Kiel kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şahsında tüm Kurdistan'a yapılan Uluslararası Komplo’yu protesto eden Kurdistanlılar, “Rêber Apo’nu ve Kürt halkının özgürlüğü için her zamankinden daha fazla direnişe geçeceğiz” dedi.

Mettenhof’tan başlayarak tecridi kınayan sloganlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için söylenen şarkılar eşliğinde  önderlik adına yazılmış şarkılar eşliğinde yürüyen kitle, Kiel tren istasyonuna vardıktan sonra yarın Famila Wik’ten başlayıp tren istasyonuna kadar yapılacak yürüyüşe tüm Kurdistanlılar ve dostlarını katılmaya çağırdı.