PKK’nin kuruluş yıl dönümü Bremen'de kutlandı

Bremen'deki Kürtler, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı, "Bu onurlu mücadele etrafında daha fazla kenetlenelim" mesajını verdi.

Almanya’nın Bremen kentinde PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Şehitlerin anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlik, kutlama mesajları ve sinevizyon ile devam etti. Etkinlik alanında şehitlerin fotoğraflarının sergilendiği özel bir köşe oluşturuldu. Alan PKK, YPG, YPJ bayrakları ve ulusal renklerle süslendi.

Bremen Demokratik Kürt Kültür Derneği Sözcüsü halkı selamlayarak kutlama mesajını iletti. Bremen Halk Meclisi  Eşbaşkanı Said Bilgin de şunları söyledi:
"Babanzade'lerden günümüze Kürtler aralıksız 300 yıldan fazla bir süredir var olma mücadelesi  veriyor. Dönem dönem kısmi başarılar elde etseler de düşmanları tarafından sürekli baskılandılar. Birinci ve ikinci dünya savaşlarında birçok halkın özgürlüklerini elde etmelerine karşın Kürtleri Türkiye, İran, Irak, Suriye arasında dört parçaya bölerek adeta tarih sahnesinden silmeye çalıştılar."

'ONURLU MÜCADELE ETRAFINDA KENETLENELİM'

Kürt isyanlarına da dikkat çekilen açıklamada, PKK'nin "iğne ile kuyu kazarcasına" yok edilmiş bir halkın varlığını dünya tarih sahnesine çıkardığı belirtildi.

PKK'nin dört parçada Kürt halkının onuru ve umudu olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Bu umudu büyütmek Kürdün bundan sonra göstereceği azim ve direnişe bağlı. Küçük bir genç grup iken bugün milyonlara vardı. Halkımızı bu onurlu mücadele etrafında daha fazla kenetlenmeye güç vermeye  çağırıyoruz" denildi.

Etkinlikte Tuncer Yalınkılıç, Cîwan Çewlîk, Binevş Roj, Sipan Xelat, Koma Jîyana Nu çocuk folklor grubu sahne aldı.