PKK gerillası Zilan, Duisburg ve Sydney'de anıldı

Dersim'de 1996 yılında Türk devlet güçlerine karşı gerçekleştirdiği fedai eylemde hayatını kaybeden PKK gerillası Zeynep Kınacı (Zilan) Duisburg ve Sydney'de anıldı.

Almanya’nın Duisburg kentinde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, 30 Haziran 1996 yılında Dersim'de fedai bir eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı'yı (Zilan) andı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) salonunda düzenlenen anmaya onlarca Kürdistanlı katıldı. Anmanın yapıldığı salona Zeynep Kınacı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve hayatını kaybeden PKK gerillalarını posterleri asıldı.

Etkinlikte Zilan ve Kürt kadın savaşçılarının yaşamı ve mücadelelerine ilişkin kesitlerin yer alındığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Anmada KOMAW ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına yapılan konuşmalarda Zilan'ın yolunda yürüyen kadınların bugün dünya kadınlarına önderlik ettiği belirtildi.

Anma, "Şehit namirin", "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî serok Apo" ve "Jin jiyan azadi" sloganları ile son buldu.

SYDNEY

Avustralya'nın Sydney kentinde de NSW Demokratik Kürt Toplum Merkezi kadın komisyonu öncülüğünde Zilan için bir anma etkinliği düzenlendi.

Devrim mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına 2 dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada yapılan konuşmalarda, bugün kadın mücadelesinin geldiği düzeyin Zilan’ın bıraktığı miras sayesinde olduğu belirtildi.

Konuşmalarda, Zilan'ın fedai eylem ile Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik imha saldırılarını boşa çıkardığına dikkat çekildi. Anma etkinliğinde Zeynep Kınacı ve Kürt kadın savaşçıların mücadelelerine dair sinevizyon gösterimi yapıldı.