PKAN: Direnişçilerin sesine ses katmak için alanlarda olalım

Açlık grevi direnişçilerine destek amacıyla Cumartesi günü Köln'de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunan PKAN, "Direnişçilerinin sesine ses katmak için alanlara çıkalım" dedi.

Avrupa Tecrite Karşı Yaşam Platformu'nda yer alan PKAN (Platforma Kurdên Anatoliya Navîn ) 2 Mart Cumartesi günü Köln'de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluşundan bu yana bütün kaynaklarını Kürtleri asimle veya yok etmek üzere kullandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kürtlere bu politikaları uygulamak elbette nüfusun geri kalanı için de büyük bir bedel ödemek anlamına geliyor. Bugün, nüfusun yarısı, ya yoksulluk sınırının, ya da açlık sınırının altında bir gelir ile geçinmek zorunda kalıyorsa, her gün bir kadın erkekler tarafından öldürülüyorsa ve Kürtler, adeta her 'kötülüğün' sebebi olarak görülüyorlarsa, sebebi, devletin Kürt karşıtı politikalarıdır.

Devletin bu politikalardan vazgeçip 100 yıllık bu sorunu çözmesini gerektiriyor. Sorunun çözümünde, taraflarından birinin başmüzakerecisi, geçmişte olduğu gibi, Abdullah Öcalan’dır. Yani Leyla Güven’in tek talebi, Türkiye’nin bütün sorunlarının çözümünün anahtarını sunuyor. Bu nedenle PKAN olarak, umudun yok edildiği, çaresizliğin insanlara dayatılıp teslimiyetlerinin istenildiği bir ortamda, süreci doğru okuyup bedenini açlığa yatırarak insanlığı göreve çağıran tüm açlık grevlerindeki eylemcileri selamlıyor, taleplerini destekliyoruz.

Cumartesi günü saat 11.00’da Köln'de yapılacak Almanya merkezi yürüyüş ve mitingine herkesi katılmaya, direnişe omuz vermeye çağırıyoruz. Yarın geç olmadan, başta Orta Anadolu Kürtleri olmak üzere tüm halkımızı, dostlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve vicdan sahibi herkesi, hemen harekete geçerek demokratik tepkisini göstermeye, açlık grevi direnişçilerinin sesine ses katmaya ve alanlara çağırıyoruz."