Paris ve Münster'de 'PKK' kutlamaları

Paris ve Münster'de PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. Etkinliklerde tecridin kırılacağı mesajı verildi.

Fransa'nın başkenti Paris ve Almanya'nın Münster kentinde PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. Paris'te konuşan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, "Yeni süreçte Önderliğimiz etrafında direnişi büyüterek tecridi kıracağız" mesajını verdi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'nin kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Paris'in Sarcelles banliyösünde Ecpace Venüs salonundaki etkinliğe yüzlerce Kürdistanlı ve Kürdistan dostları katıldı.

"Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim" sloganı ile yapılan kutlamaya, Tewgera Ciwanen Şoreşger üyeleri, "PKK halktır, halk burada" sloganıyla girdi.

Etkinlikte KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın kutlama mesajı da sinevizyon aracılığıyla izlendi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da konuşmasında şunları söyledi:

"PKK'nin 41. yılı başta Önder Apo'ya, şehit ailelerine ve tüm Kürdistan halkına kutlu olsun! PKK'den önce Kürdistan gerçekliği ve Kürdistan halkının gerçekliği bugünden çok uzaktı ama PKK ile bu değişti ve dört parça Kürdistan ayağa kalktı. PKK'yi yok etmek için bütün Avrupa, Amerika ve NATO birlikte hareketimize Önderliğimiz şahsında bir komplo gerçekleştirildi ve komplo halen devam ediyor. Önderliğin üzerindeki artan tecrit ve Amerika'nın üç arkadaşımız için aldığı karar bunun göstergesidir. PKK olarak Önderliğimize karşı yürütülen tüm kirli oyunları boşa çıkaracağız, bu esasla yeni süreçte Önderliğimiz etrafında direnişi büyüterek tecridi kıracağız."

Kürt Siyasetçi Süleyman Günyeli ise Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın ve tüm Kürt halkının dirliş bayramını kutlayarak, faşizme ve komploya karşı Öcalan'ın özgürlüğü için direnişi büyütmek gerektiğini söyledi. 

Etkinlik Diyar, Seyitxan, Şengül Pak, Ozan Aydın, Diyar Mehravi ve Koma  Dilana Rojarya folklor ekibinin sahne almasıyla geç saatlere kadar devam etti. 

MUNSTER

Almanya'nın Münster kentinde bulunan Hiltrup Stadt Halle'de bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlandı. Etkinlikte müzisyenlerin sahne almasının ardından KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın mesajı sinevizyonla izlendi.