Paris ve Darmstadt’ta Öcalan için yürüyüş

Fransa’nın Paris ve Almanya’nın Darmstadt şehirlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği için eylemler gerçekleştirildi. Eylemlerde Maxmur’a yönelik saldırı da kınandı.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği için yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.



Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) çağrısıyla, saat 16.00'da Gar de l’Est önünde başlayan yürüyüşe Kürdistanlılar ve ACTIT temsilcileri katıldı.

"Öcalan'a özgürlük " pankartının taşındığı yürüyüş boyunca " Be Serok Jiyan Na Be " sloganları atıldı. Öcalan üzerinde uygulanan tecridi anlatan yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Stalingrad meydanına gelindiğinde bir mitingi gerçekleştirildi. Mitingde konuşan KCDK-E divan kurulu üyesi Murat Ceylan bir konuşma yaptı. Kürdistanlıların Fransa'nın Strasbourg kentinde CPT ve AK binası önünde 49. gündür devam eden oturma eylemine karşın AK ve CPT'nin somut bir atmamasını kınayan Ceylan "Dün olduğu gibi bugünde başkan Apo için alanlardayız, Önderliğin üzerindeki tecrit kalkana, özgürlüğüne ulaşıncaya kadar eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir" dedi.

Eylem "Biji Serok Apo" sloganları ile son buldu.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt şehrinde de çok sayıda Kürdistanlı yoğun kar yağışına rağmen bir arya gelerek Öcalan’ın özgürlüğünü istedi ve Maxmur’a yönelik saldırıyı kınadı.

Mitingde bir konuşma yapan Darmstadt Halk Meclisi üyesi Mehmet Çoban eylemde yaptığı konuşmada Maxmur’a yönelik saldırıyı kınadı ve Öcalan üzerindeki tecrit koşullarının kaldırılmasını istedi.

Sık sık Öcalan için slogan atan eylemciler CPT’nin bir an önce harekete geçmesini istedi.