Paris ve Borlänge’de ‘Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ eylemi

KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesine ilişkin Fransa’nın başkenti Paris’te FEDA’nın çağrısı bir eylem düzenlendi. İsveç’in Borlänge kentinde de bir eylemle hamle selamlandı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te ise FEDA’nın çağrısı ile düzenlenen bir eylemde KCK’nin başlattığı hamleye dikkat çekildi.

Saat 16.00’da République Meydanı’nda “Öcalana Özgürlük” pankartı ile toplanan halk sık sık “Bê Serok jiyan nabe” ve “Kahrolsun Türkiye’deki faşist rejim” sloganları attı.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Demir Çelik, Pirler kurulunda Pir Rıza Yağmur ve CİK adına Mele Şevket birer konuşma yaptıktan sonra eylem sona erdi.

BORLANGE

İsveç’in Borlänge kentinde KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi düzenlenen bir eylemle selamlandı ve sahiplenildi.

İsveç’in Borlange kentinde düzenlenen bir eylem ile KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi selamlandı.

Kent merkezinde düzenlenen eylemde bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Şefik Agir, hamleyi sahiplenme çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için, herkesin sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Agir, “Yeni hamle süreci başladı. İsveç ayağına herkese katılmalı” dedi.

Yine söz alan Kürt siyasetçi Nadia Başur ise hamleye ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi ve dayanışma çağrısı yaptı.

Eylem, “Biji Serok Apo”, “Terörist Türkiye” sloganları ile sona erdi.