Paris'teki ikinci katliam Hamburg’da protesto edildi

Paris’teki katliamı protesto eden Hamburg'daki binler, “Evînlerin izinden yürüyerek hesap soracağız" mesajı verdi.

Almanya’nin Hamburg şehrinde faaliyet yürüten Rojbin Kadın Meclisi ve Hamburg Halk Meclisi, Fransa’nın başkenti Paris’te KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî (Emine Kara), Kültür Hareketi üyesi Mir Perwer ve yurtsever Abdurrahman Kızıl’ın şehit edildiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne dönük saldırıyı protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Eyleme Hamburg Halk Meclisi, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), Alman enternasyonalist güçler ve Kurdistanlılar katıldı.

Paris şehitlerinin fotoğrafları ve "Wut und Trauer zu Widerstand!", "Hêrs û Şîn bi Berxwedan”, “Ihr Kampf ist unser Kampf! Tekoşîna we tekoşîna me ye!”, “Der Tater ist bekannt: Erdoğan soll Rechenschaft ablegen" yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan”, “Şehîd namirin”, “PKK intikam”, “Bijî Berxwedana Kurdistan”, “Kana Kan, Dişe Diş, İntikam İntikam”, “Terörist Türkei", "Sara Rojbîn Ronahî, jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

'HESAP SORACAK, ZAFERE YÜRÜYECEĞİZ'

Anja Flach, ikinci katliamın da Türk devleti tarafından organize edildiğini belirterek, "Fransa hükümeti yetkilileri olayı ırkçı bir saldırı olarak belirtip olayın üstünü örtmeye çalışmaktadır. Biz bu senaryoyu 2013 yılında gördük. 2013 yılında katledilen yoldaşlarımızın hesabını vermeyen hükümet yetkilileri, bu katliamın da üstünü örtmek istemektedir” dedi.

AB ve Fransa’nın AKP-MHP faşizmine sessiz kalarak suça ortak olduğunu belirten Flach, “Erdoğan diktatörlüğünden hesap soracağız. Heval Evîn bilinçli bir şekilde seçilmiştir. 10 yıl önce de 3 kadın devrimci bu şekilde hedef seçildi. Kurdistan ve Avrupa’da kadın devrimciler bilinçli bir şekilde katledilmekte. Bizler Evîn, Sara, Ronahî, Rojbînlerin izinden hesap sorarak zafere yürüyeceğiz. Halkımız katillerden hesap sormadan alanları terk etmemelidir” diye konuştu.

Binler Hamburg Hauptbahnhof’dan Gänsemarkt'a slogan ve direniş müzikleri eşliğinde yürüdü.