Paris’te şehit anması

Fransa'nın başkenti Paris'te Demhat Agit, Cemil Amed, Hevrin Xelef, Ceren Güneş, Nuhal Cudi, Rubar Devrim ile Beritan Serhat şahsında özgürlük mücadelesi şehitleri anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde işgalci Türk devleti tarafından katledilen Demhat Agit (Seyitxan Ayaz), Cemil Amed (Eser Irmak) ve Rojava onur direnişini şehitlerinden Hevrin Xelef, Ceren Güneş, Nuhal Cudi ve Rubar Devrim (Resul Candan), Beritan Serhat (Rojda Daşkın) şahsında tüm devrim şehitleri anıldı.

Fransa şehit aileleri komitesinin tarafından düzenlenen anma Paris Demokratik Kürt Topmlum merkezinde yapıldı.

Tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan, şehit aileleri komitesi üyesi Celil Akdoğan şunları belirtti: "Şehit olan tüm kahraman şehitlerimizin anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. Bizleri var eden şehitlerimizdir. Bu gün kazanımlarımız varsa şehitlerimiz sayesindedir, onların özgürlük mücadelesinde açtıkları yolda direnişi büyüterek özgürleşeceğiz."

Kürt siyasetçi Nimet Sevim ise “Şehitlerimiz bizlere özgür Kürdistan'da onurlu bir yaşamı dayatıyor. Şehitlerimizi anıp sürekli onlarla yaşadğımız sürece, onların amaçları doğrultusunda direnişi büyüterek özgürlüğe ulaşabiliriz. Bugün sömürgeciler ve işbirlikçilerin tüm gayri ahlaki ve gayri hukuki saldırı ve katlimlarına rağmen, haklı mücadelemiz dünya halkları tarafından tanınıyor ve destek görüyor, buda şehitlerimiz sayesindedir.

Şehitlerimizin direniş yolu Başkan Apo'nun direniş yoludur. Hakikat yolunda mücadeleyi ve direnişi büyüterek şehitlerimizin, özgür Kürdistan amacını yerine getireceğiz" diye konuştu.

Şehit yakınlarının duygularını dile getirdiği anma "Şehit namırın" sloganları ile sonlandırıldı.