Paris’te iki eylem ile tecrit protestosu

Fransa’nın başkenti Paris’te TCŞ aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kınamak ve özgürlüğü talebi ile bir sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Seine Nehri'nin üzerindeki köprüye "Öcalan'a özgürlük" yazılı bir pankart asıldı

“Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylem saat 19’da Paris’in Strasbourg-Saint-Denis semtinde yapıldı.

Gençler, semt merkezinde bir yürüyüş yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının taşındığı yürüyüşte “Liberté pour Öcalan”, “Assassin Erdogan”, “Bijî Serok Apo” sloganlarını attı.

Gençler buradaki yürüyüşlerinin ardından ise eylemlerine cadde üzerindeki yolda devam etti. Bir süre yolu araç trafiğine kapatan gençler, Fransızca sloganlar ile Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekti. Gençler, bir süre sonra tekrar çarşı merkezinde sloganlarla yürüdü.

SEINE NEHRİNE'NDEKİ KÖPRÜYE 'ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK' YAZILI PANKART ASILDI

Öte yandan Paris'te Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebi ile Notre Dame katedrali karşısındaki Seine Nehri üzerindeki köprüye, "Öcalan'a özgürlük" yazılı bir pankart asıldı.