GÖRÜNTÜLÜ

Paris’te Abdullah Öcalan’ın fikirleri halklara tanıtıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri Fransızlarla buluştu.

ABDULLAH ÖCALAN İÇİN KAMPANYA

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Demokratik Toplum Merkezi’nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi Fransız halkına anlatıldı.

Önce bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına KCDK-E Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, KCDK-E Divan Üyesi Murat Ceylan, CDK-F Eş Başkanı Şahin Polat, Ahmet Kaya Demokratik Halk Meclisi Eş Başkanı Azad Doğan, Fransa Kuzey Sahası Hamle Komitesi Sözcüsü Abdullah Ülmez gibi pek çok Kürt kurumundan temsilciler katıldı.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin artık ikinci aşamaya geçtiği hatırlatılan basın açıklamasında bu hamlenin halkların dayanışmasıyla daha da büyüyüp güçleneceği vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından Paris sokaklarında çeşitli halklara ve esnafa kırmızı karanfiller ile birlikte Halklar Önderi Abdullah Öcalan'ın sözlerinin bulunduğu kartpostallar dağıtıldı ve fikirleri anlatıldı.

Etkinliğin en çok dikkat çeken detayı ise, "DAİŞ'i yenen Kürt Kadın Hareketi’nin felsefi mimarı olan Abdullah Öcalan'ın tutsak edilmesinin kabul edilebilir olmadığı" vurgusu oldu.

Kürt Özgürlük Hareketi’ni ve Abdullah Öcalan’ı yakından tanımaya başlayan çevredeki halk ve esnaf, özgürlük hamlesini samimiyetle karşılayarak desteklerini sundu.